Iš „Open Kitchen“ vėjo nešami kvapai viliojo kauniečius pavalgyti

Ketvirtadienį Nemuno saloje žmones vėl viliojo vėjo nešamo maisto kvapai. Jau tradicija tapęs „Open Kitchen“ tęsia savo renginius ir kauniečius bei miesto svečius kvietė ne tik paragauti lauke ką tik pagaminto įvairių šalių akcentais pagardinto maisto, bet ir pasiklausyti geros muzikos, susipažinti su jaunais atlikėjais.

Atvykusios šeimos su vaikais, draugų kompanijos ar pro šalį važiavę dviratininkai drąsiai ragavo vagonėliuose siūlomų patiekalų. Nors vėjas ir buvo toks stiprus, kad prekeiviams teko net prilaikyti maistą dengiančius skėčius, dalyvių netrūko. „Mums patinka čia atmosfera, maistas įvairus. Tik reikia atsirinkti, kas patinka. O kad vėjas šiandien yra tai gerai, kitaip būtų labai karšta", – džiaugėsi su šeima antrus metus čia atvykstanti moteris.

Dešrainiais prekiaujantis Paulius pasakojo, kad klientų netrūksta ir jų yra labai įvarių. Vieni renkasi tradiciškesnius, kas nori įdomiau, renkasi dešrainius su jūros gėrybėmis ar makaronais. Yra ir klientų, kurie pas juos maistą perka nuo pirmojo „Open Kitchen“ renginio ir turi tikslą išragauti visus siūlomus dešrainius, todėl kiekvieną kartą renkasi iš eilės vis po naują.

Pirmą kartą prie „Open Kitchen“ programos prisijungė ir „Desing Library“ organizuojamas Dizaino renginių ciklas.  Jų tikslas – kelti visuomenės nuovoką apie dizainą, mokslą, meną. Anksčiau Santakos slėnyje pristatydavę savo ciklus susirinkusiai auditorijai, šiemet organizatoriai sutarė prisijungti prie „Open Kitchen“ ir pažinimo kupinus ciklus perkėlė į Nemuno salą.

„Mes visada  kviečiamės įdomius žmones, kurie turi kuo pasidalinti, ką papasakoti kitiems, galbūt įkvėpt ar net padėti. Visi šie Dizaino ciklai yra skirti pristatyti ir ką nors naujo parodyti žmonėms", – teigė „Design Library“ Kaune atstovė Živilė Pažėraitė.

Ką bendro turi maistas, muzika ir dizainas?

„Viskam reikia turėti idėjų, kūrybiškumo. Pridėjus dizainą – viskas pavyksta. Kaip maiste, kad viskas atrodytų gražiai ir skaniai, taip pat ir muzikoje – kad žmogui būtų malonu ir smagu klausytis. To dizaino atrasti galima visur", – apie dizaino svarbą kalbėjo Ž. Pažėraitė.

Šį kartą Dizaino renginių ciklas pasikvietė susipažinti su 2011 metais įsikūrusių jaunų merginų grupe „Bionics“. Jos narės Lina Pranaitytė ir Urtė Pakers drąsiai dalinosi savo projekto atsiradimo istorija. Jų kuriama mokslo įkvėpta audiovizualinio meno ir elektroninė muzika pristatoma kaip gaivus vėjo gūsis elektroninės muzikos pasaulyje. Neseniai debiutinį albumą pavadinimu „Cycleׅs“ išleidusios merginos nuo kitų atlikėjų išsiskiria savo plačia kūryba – jos ne tik kuria elektroninę muziką, bet ir į pasirodymus įtraukia interaktyvias vaizdo instaliacijas.

„Open Kitchen“ Kaune organizatorė Irutė Tumaitė džiaugėsi prie programos prisijungus naujiems draugams. „Mūsų kaip „Open Kitchen“ organizatorių tikslas yra parodyti, kad šis renginys yra atviras įvairioms iniciatyvoms, organizacijoms. Tai erdvė kūrybai. Visi, kurie nori įsijungti, turėti savo programos dalį „Open Kitchen“, tai yra labai tinkama ir atvira vieta tam", – apie galimybę prisijungti naujoms iniciatyvoms kalbėjo I. Tumaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sonata

Sonata portretas
@Open Kitchen truksta gaiviuju gerimu-limonadu(savos gamybos)kaip ir pernai!o ne visu pepsi ir coca cola..

Spike

Spike portretas
Nelabai aišku, kodėl pavadinimas angliškas. Iš kur tas noras lyst kažkam į užpakalį? Anksčiau neišsiversdavo be rusų kalbos, dabar jau negali gyvent be anglų.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Būtų dar nuostabiau, jei pardavėjai duotų čekius, nes aparatus turi. Tik niekas neprašo kvitų, o jei paprašo, tai atseit "baigės popierius".
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių