Pagrindinis festivalio „Vaidiname žemdirbiams“ prizas – spektakliui „Apsivalymas“

  • Teksto dydis:

Kovo 24-osios vakarą paskelbti jubiliejinio Lietuvos profesionalių teatrų festivalio „Vaidiname žemdirbiams“ nugalėtojai. Kaip ir prieš 30 metų, taip ir šiemet, pagrindinis prizas už geriausią festivalio spektaklį įteiktas Nacionaliniam Kauno dramos teatrui už Jono Jurašo režisuotą spektaklį „Apsivalymas“. Režisierius, šiuo metu gyvenantis JAV, be galo nudžiugo išgirdęs tokią naujieną.

Festivalio organizatoriai ilgus metus laukė režisieriaus Jono Jurašo režisuoto spektaklio. Deja, ne visus buvo galima atvežti ir parodyti dėl sudėtingos scenografijos, tačiau šiemet pavyko įgyvendinti savotišką pažadą.

Nacionalinis Kauno dramos teatras festivalyje „Vaidiname žemdirbiams“ pagrindinį prizą laimėjo jau ketvirtą kartą. 1985 m. žiuri komisija laureatu paskelbė  spektaklį J. Montvilos „Didysis geismas“ ( rež. Neris Karpuškaitė ), 1987 m. –  M. Koreso „Senelių namai“ ( rež. Jonas Vaitkus), 1999 m. – N. Gogol „Vedybos“ (rež. Valius Tertelis). 

Festivalis „Vaidiname žemdirbiams“ kasmet suteikia Rokiškio bei aplinkinių Aukštaitijos regiono rajonų gyventojams unikalią galimybę nevykstant į didžiuosius Lietuvos miestus pamatyti geriausius Lietuvos profesionalių teatrų pastatymus. Tai vienintelis teatrų festivalis Lietuvoje be pertraukų gyvuojantis tris dešimtmečius, išlaikęs prizų-premijų teikimo ir teatrų rėmimo (kasmet remia apie 60 rėmėjų) ilgametes tradicijas.

Šiais metais taip pat apdovanotas Kauno valstybinis lėlių teatras už spektaklį vaikams pagal brolių Grimų pasaką „Snieguolė ir septyni nykštukai“. Prizas už geriausią moters vaidmenį įteiktas Nelei Savičenko už Irinos Arkadinos vaidmenį Oskaro Koršunovo Vilniaus miesto teatro spektaklyje „Žuvėdra“, vyro – Rolandui Kazlui už Kristijono Donelaičio vaidmenį Vilniaus teatro „Lėlė“ spektaklyje „Ne pagal šio pasaulio madą“, nepagrindinį vaidmenį – Povilui Budriui už klasės auklėtojo Tijūno vaidmenį Lietuvos nacionalinio dramos teatro spektaklyje „Atžalynas“.

Simpatiškiausia aktore nominuota Agnė Šataitė (Severiutė iš Valstybinio Vilniaus mažojo teatro spektaklio „Dėdės ir dėdienės“), o perspektyviausiu – Martynas Nedzinskas už Trepliovo vaidmenį „Žuvėdroje“. 

Žiūrovų prizas šiemet iškeliavo į sostinę: Valstybinio jaunimo teatro spektaklis „Trys mylimos“ surinko net 98,3 proc. žiūrovų balsų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių