Pamatykite: A. Morozovo fotografijos iš karo zonos

  • Teksto dydis:

Birželio 29 d. Kauno fotografijos galerijoje atidaroma fotožurnalisto Artūro Morozovo paroda "Konflikto būsenos".

Parodoje bus eksponuojamos fotografijos iš A. Morozovo kelionių Gruzijoje, Ukrainoje, Rusijoje bei Moldovoje. Šias A. Morozovo užfiksuotas vietoves jungia praeityje vykę ar besitęsiantys kariniai konfliktai ir įtempti politiniai ryšiai.

Parodos autorius yra žinomas dėl savo fotografijų iš karinių konfliktų zonų. Tačiau ši A. Morozovo paroda yra kitokia – jos epicentre randame ne žurnalistinį žvilgsnį į aktualijas, o istorijose sutinkamą bendrą jų vardiklį – eilinį žmogų ir jo kasdienybę.

Ekspozicijoje kuriamas vaizdinis pasakojimas apie tai, kaip karo akivaizdoje rutina, žmogiški ryšiai tampa būdu išgyventi, susikurti saugumo jausmą. Pokonfliktinių zonų vaizdai pasakoja, kaip karo baigties laukimas ir idealizavimas prasilenkia su realybe – dažnai nuslopus konfliktams įtampa nesibaigia.

A. Morozovas – jaunosios kartos fotožurnalistas, jo darbai publikuoti Lietuvos ir užsienio žiniasklaidoje: "The Guardian", "Der Spiegel", "Le Monde", "Al Jazeera", "Delfi", "Kauno dienoje". Parodos autorius yra vienas iš dokumentinių pasakojimų platformos Nanook.lt įkūrėjų.

Paroda veiks iki liepos 23 dienos. Ją iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.


Kas? A. Morozovo parodos "Konflikto būsenos" atidarymas.

Kur? Kauno fotografijos galerijoje.

Kada? Birželio 29 d. 17.30 val.


Šiame straipsnyje: Artūras Morozovasfotografija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių