Parodos atidaryme – meditacija lotoso pozoje

Meditacija jogos lotoso pozoje su rožiniu ir rože rankose, smuiko melodija ir skambėjimas indais. Taip savo pirmąją paveikslų parodą "Iš tuštumos" pristatė 38 metų kineziterapeutė Lina Benokraitytė.

"Norėjome sukurti erdvę, kuri vaizdu, garsu ir natūralumu atspindėtų pavadinimą "Iš tuštumos", – prisipažino Lina. – Mano pagalbininkės – moterys, kurios dirba su savimi, – tyros. Tai – natūrali tylos išraiška. Kūryba iš tylios erdvės ir paskatinta ne proto, ne minčių ir ne emocijų."

Parodos atidaryme gausiai susirinkę svečiai išvydo draugai nei valandą lotoso pozoje meditavusią jogos meistrę, išgirdo smuiko skambesį ir grojimą indais.

Ant drobės, kartono žymekliais ir akrilu piešianti Lina savo darbų nemistifikuoja. Ji nėra fanatiška Rytų gerbėja. "Nei Rytų, nei Vakarų, nors Rytuose juntamos gilesnės dvasingumo ištakos", – pastebėjo Lina.

Kai devynmetis jos sūnus Julius paklausė, kaip mama išmoko piešti, ji šyptelėjo: "Tai buvo atvirkštinis procesas. Pamiršau, ką mokėjau, ir manyje gimė piešiniai."

Pirmasis prieš metus pradėjusios piešti Linos kūrinys – "Pirmoji mandala".

"Piešimas – vidinė transformacija, mano kelio pasekmė. Persikėlusi gyventi į namą pradėjau matyti gražius vaizdus, – pradžią prisiminė kineziterapeutė, dažniausiai piešianti auksinėmis spalvomis. – Vėliau atsirado ir raudona spalva. Kodėl tokia? Nežinau, man gražu. Nors mėgstu visas gamtos, natūralias spalvas. Nepatinka tik sintetinės spalvos."

"Pirmoji mandala", "Mandala", "Pilnatvė", "Kosminiai kiaušiniai", "Jaukumas", "Skrisiu", "Lotosas", "Gyvybė", "Tarp dangaus ir žemės": daugumos piešinių pavadinimai asocijuojasi su Rytais ir jų filosofija.

Dažniausiai Lina piešia po aktyvios dienos, po darbų: nuo 23 iki 2–3 val. nakties.

"Visi turime savyje daug lobių ir skirtingų talentų. Tereikia savęs neriboti, paleisti mintis, įsitikinimus. Jei esu kineziterapeutė, nebūtinai reiškia, kad ja ir mirsiu", – šyptelėjo nuo 21 metų kineziterapeute dirbanti Lina, kurios namuose kol kas likęs tik vienas, idealiai interjerui tikęs jos kūrinys "Kosminiai kiaušiniai". Kiti Linos piešiniai eksponuojami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių