Parodos objektas – analoginė fotografija

  • Teksto dydis:

POST galerija pristato jau trečiąją analoginės fotografijos parodą “Camera Obscura #3”. Šis projektas skirtas apžvelgti analoginės fotografijos tendencijas Lietuvoje.

Pirmą kartą tokio pobūdžio analoginės fotografijos paroda "Pinhole. Camera Obscura # 1" surengta 2012 m. "Fluxus ministerijoje", Kaune. Antros parodos idėja išliko nepakitusi: atkreipiamas dėmesys į konkrečią išraiškos priemonę (Pinhole / Camera Obscura) ir variacijas joje.

Fotografija, kaip vizualaus meno šaka, yra bene prieinamiausia ir populiariausia plačiajai auditorijai. Fotografuoti telefonu, skaitmeniniu ar veidrodiniu fotoaparatu jau tapo įprasta kasdienybe. Šis projektas grąžina fotografijai jos pradinį tikslą –  procesą.

Projektas vertingas tuo, kad vienu atžvilgiu jis analizuoja tradiciją, istoriją, laiką, cikliškumą, technologinį pokytį, kitu – suteikia galimybę į analoginę fotografiją pažvelgti šiuolaikinio meno kontekste.

Trečioje grupinėje parodoje "Camera Obscura # 3" pristatomi daugiau kaip 80 kūrėjų. Giedriaus Petrausko, Arūno Kulikausko, Andriaus Pukio kuruojamas projektas greta tokių menininkų kaip Jonas Mekas, klasikas Romualdas Rakauskas, Arūnas Kulikauskas, Gintautas Trimakas prisistato ir mažiau žinomus kūrėjus, Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menų fakulteto Fotografijos katedros pirmo kurso studentus ir žmones, kuriuos su fotografija sieja rastos seniau ryškintos juostos.

Tiesa, ekspozicija – dar nėra baigta: į ją gali įsilieti ir daugiau pasiūlymų menininkų, dirbančių su analogine fotografija. Kūriniai turi atitikti pagrindinius kriterijus – analoginėmis priemonėmis kurtos, ryškintos ir spausdintos fotografijos turi būti paruoštos eksponuoti (įrėmintos). Fotografijas galima pristatyti tiesiogiai į POST galeriją (Laisvės al. 51A, 4 aukštas, Kaunas). Kilus klausimų kreiptis: postgalerija@gmail.com.


Kas? Paroda "Pinhole. Camera Obscura # 1".

Kur? POST galerijoje.

Kada? Veikia iki balandžio 13 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
Buvau vienas iš pirmųjų , pradėjęs mėgėjiškas spalvotas fotografijas daryti...dabar kviečia grįžti 50 metų atgal? Čia gal tos supermamytės, kurios siūlo atsisakyti ir skiepų?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių