„Pavasario festivalyje“ – koncertai, pramogos ir dėmesys Lietuvos šimtmečiui

  • Teksto dydis:

Gegužės 9-10 dienomis VDU Studentų atstovybė kviečia į „Pavasario festivalį“, kuriame savo emocijas išlaisvins visas Kauno miestas! Paskaitos, pramogos, sporto varžybos ir koncertai – visa tai įvyks per dvi renginio dienas.

Šiemet festivalis skirtas Lietuvos valstybingumo atkūrimo šimtmečiui ir partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago atminimui, todėl visus renginius sieja nepriklausomybės ir piletiškumo temos. Pasak organizatorių, laisvė – pasirinkimas elgtis taip, kaip nori, todėl festivalio šūkis – nori ir galima!

Pirmąją festivalio dieną vyks susitikimai su ultramaratoninku Aidu Ardzijausku, „Misija Sibiras“ ekspedicijos dalyviais ir partizano A. Ramanausko-Vanago dukra Auksute. Studentų skvere startuos gatvės krepšinio turnyras „PF 3x3“, veiks henna tatuiruočių dirbtuvės, chill zona, stebins VDU AJMD „Moduso“ eksperimentai, o tautiškumo vertybės atgims lietuvių liaudies šokių fiestoje. Nemuno saloje susirungs „Žiobarų kvidičo“ entuziastai, o stalo teniso mėgejai susitiks VDU Didžiosios salės fojė. Pirmoji diena baigsis akustinės muzikos koncerte „Pavakarys“.

Antrąją dieną prof. Donatas Katkus pasidalins mintimis apie muzikos istoriją Lietuvoje, fotomenininkė Monika Požerskytė papasakos apie projektą „100 metų kartu“, renginių organizatorius Haroldas Urbonavičius atskleis, kaip padidinti savo kontaktų ratą. Norintys atsipalaiduoti pailsės ramybės kampelyje, o išalkę savo jėgas išbandys bomžpakių valgymo varžybose. Studentų skvere veiks chill zona ir pramogų erdvė (mini golfas, batutas, laipiojimo sienelė). Visą festivalį vainikuos uždarymo koncertas Rotušės aikštėje su grupėmis „Flash voyage“, „Abudu“, „jauti“ ir „Baltasis Kiras“.

„Šiemet festivalis kaip niekad kokybiškas ir orientuotas į labai svarbią visai Lietuvai šventę – valstybės atkūrimo šimtmetį, – džiaugiasi renginio organizatorė Dominyka Kurklietytė, – iš tiesų, galėčiau daug pasakoti apie tai, koks nuostabus yra „Pavasario festivalis“, tačiau tik sudalyvavęs jame gali tai pajausti.“

„Pavasario festivalis“ – nuo 2001 metų organizuojamas VDU Studentų atstovybės renginys, skirtas visai Kauno bendruomenei ir miesto svečiams. Daugiau informacijos ir festivalio programą rasite čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių