Poezijos popietėje – ir R. Karbauskis

  • Teksto dydis:

Antradienio popietę Kauno lėlių teatre vyko šventė, skirta Tarptautinei gimtosios kalbos dienai.

Poezijos popietė – koncertas buvo skirtas pagerbti visus Kauno miesto lietuvių kalbos mokytojus, kurie kuria, puoselėja ir saugo mūsų gimtąją kalbą. Renginyje taip pat dalyvavo Kaune į Seimą išrinkti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) nariai, Kauno miesto vadovai ir kiti savivaldybės atstovai.

„Tikiuosi, kad šią šventę kažkas Lietuvoje švęs ir po 10, ir po 100 metų“, – sveikinimo žodį tarė Kultūros komiteto pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Susirinkusieji klausėsi literatūrinės - muzikinės kompozicijos „Lietuva brangi“, kurią atliko aktorius, režisierius Petras Venslovas bei etnologė, liaudies dainų atlikėja Daiva Šeškauskaitė.

Bendrinė lietuvių kalba galutinai susiformavo XIX amžiuje. Kokia sena bebūtų, ji pasižymi nuostabia struktūra, tobulesne už sanskritą ir graikų kalbą, yra žodingesnė negu lotynų kalba ir nepalyginamai įmantresnė nei bet kuri iš kitų trijų.

Tarptautinė gimtosios kalbos diena pradėta švęsti 1999 m.


Šiame straipsnyje: Seimo nariailietuvių kalba

NAUJAUSI KOMENTARAI

piaras...

piaras... portretas
piaras... piaras... piaras...

renginys

renginys portretas
tai buvo partijos renginys, nesistebėkit, kad tik tiek žmonių susirinko. Gal kauniečiai nenori kompromituotis, net ir labai lietuvių kalbą mylėdami?

Taigi...

Taigi... portretas
Jau vien dėl to,kad čia save pademonstruoti atėjo Karbauskis,nebūčiau ėjusi į šį renginį,nors tikiu,kad renginys buvo įdomus,tuo labiau,kad jis skirtas lietuvių kalbai pagerbti.Bet kuriems galams ten tas pažaliavęs pasipūtėlis...Tikriausiai dėl to ir salytė pustuštė.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių