„Queen“ Kaune prikėlė roko karalių

Legendiniai britų rokeriai „Queen“, net ir be grupės sielos Fredžio Merkurio Kauno „Žalgirio“ arenoje įvykdė planą „maksimum“ – klausydami senųjų kūrinių lietuviai kartu ir dainavo, ir verkė.

Intrigavo melomanus

Balandžio mėnesį paskelbus žinią apie „Queen“ ir Adamo Lamberto koncertus Europoje, melomanai nesnaudė – per pusdienį išgraibstė daugiau nei 70 proc. bilietų į lapkričio 17 d. „Žalgirio“ arenoje vyksiantį reginį. „Koncertuose išgirsite ir pamatysite tai, ko mes dar niekada nesame darę arba darėme tai labai seniai“, – grupės „Queen“ narys Rogeris Tayloras ištikimiausius gerbėjus intrigavo netikėtais vizualiniais ir techniniais sprendimais.

Trečiadienio naktį į Lietuvą atkeliavo devyniolika koncertui reikalinga garso ir šviesos aparatūra prikimštų vilkikų. Įkandin jiems, jau kitą dieną į Lietuvą atskrido visų laikų geriausios roko grupės nariai: būgnininkas R.Tayloras, gitaristas Brianas May ir 2009-aisiais prie legendinio dueto prisijungęs atlikėjas A.Lambertas.

Atvyko net iš Latvijos

Penktadienio vakarą Kauno „Akropolio“ daugiaaukštėje automobilių stovėjimo aikštelėje rasti laisvą vietą buvo sudėtinga. Lengvieji automobiliai užkišo net ir daugumą gatvių, vedančių į vieną didžiausių arenų Baltijos šalyse. Pamatyti legendinius rokerius plūdo jaunimas, vyresnio amžiaus publika. Minioje buvo galima sutikti ir gerai žinomų veidų: atlikėją Marijoną Mikutavičių su žmona, televizijos laidų prodiuserį Edvardą Žičkų, Kauno valstybinio muzikinio teatro vadovo pavaduotoją Rimantą Lekavičių, Kauno miesto savivaldybės  Urbanistikos skyriaus vedėją Nerijų Valatkevičių.

„Važiavau į Kauną iš Klaipėdos, todėl geriau neklauskite ką man reiškia ši grupė“, – prie įėjimo į areną trypčiojo vilnietis Valius, už galimybę išgirsti legendinius rokerius nepagailėjęs 120 eurų. Beje, tai ne patys brangiausi bilietai, pasirodę prekyboje. Ištikimiausi „Queen“ gerbėjai už galimybę išvysti savo dievaičius buvo pasiryžę mokėti dvigubai didesnes sumas. Organizatoriai melomanus viliojo ir VIP bilietais scenoje, įkainotais 500 eurų.  „Mūsiškiai kur kas pigesni. Žinoma, su visomis kelionės išlaidomis gausis nemaža suma. Ar negaila? Tikrai ne. Jei ne į Lietuvą, tai dėl „Queen“ būčiau vykęs ir į Austriją“, – laužyta rusų kalba prabilęs latvis Janis darsyk paliudijo, kad į Kauną vienam vakarui atvyko ne tik melomanai iš sostinės, pajūrio ar kitų Lietuvos kampelių, bet ir ištikimiausių rokerių gerbėjai iš kaimyninės Latvijos ar Estijos.

Nustebino visko mačiusius

Žodis „paprasti“ – ne apie „Queen“. Vos tik rokeriams pasirodžius scenoje, susirinkusiuosius klupdė muzikos jėga, persipynusi su įspūdingais šviesos ir garso efektais. Pakeitęs bent kelis sceninius drabužius, galiausiai A.Lambertas kreipėsi į šėlstančią minią. Dėkojo gitaristui, būgnininkui ir muzikos istoriją pakeitusiam F.Merkuriui.

„Kas roko dievas? Merkuris!“, – areną ant kojų kėlė A.Lambertas.

Įpusėjus koncertui, skeptikų, teigiančių, kad F.Merkuriui neįmanoma prilygti nė iš tolo - neliko. Tiek aštrialiežuviai kritikai, tiek ištikimi gerbėjai negailėjo liaupsių naujam „Queen" balsui A.Lambertui, nepriekaištingai išgyvenusiam dainas: „Radio Ga Ga", „Bohemian Rhapsody", „Under Pressure", „I Want To Break Free", „Somebody To Love" ir „We Will Rock You". Ne vienam grupės gerbėjui ašarą išspaudė B. May atlikta akustinė dainos „Love Of My Life" versija, kurią  su F.Mercury balsu ir jo atvaizdu ekrane kartu dainavo daugiatūkstantinė minia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

meilė

meilė portretas
taip leke i koncerta,net nežiurejo kur stato masinas,bet policija turejo darba israsydama raudonus lapelius

Asss

Asss portretas
Saunu kad vyksta tokie koncertai ....Bet kai MMA vos 400 lietuvoje ir pylna bilietu ispirkta po 150 ewru , keista . Gyvent gera , bet svarbu zliumbti

Marija

Marija portretas
Keliauti is Klaipedos i Kauna su draugais tikrai buvo verta! o koncertas tai kazkas tokio...nerealaus. Nebuvo pas mus Lietuvoje tokio dar koncerto koki isgirdom siandien. Ir manau dar ilgai nebus.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių