Rajono bibliotekose – lavinamieji kompiuteriniai žaidimai

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje ir šešiuose jos padaliniuose startavo projektas, kuriuo moksleiviai supažindinami su naujomis informacinėmis technologijomis.

Projektas "Inovacijų keliu: atrask, išbandyk ir tobulėk" įgyvendinamas viešojoje bibliotekoje Garliavoje ir jos padaliniuose Domeikavoje, Ežerėlyje, Lapėse, Zapyškyje, Ringauduose, Piliuonoje. Pagal šį projektą minėtose bibliotekose rengiami "Lego robotikos", "Minecraft" ir "Actionbound" neformaliojo ugdymo edukaciniai užsiėmimai moksleiviams.

Įgyvendindami naująjį projektą bibliotekininkai moksleivius kviečia į naujus edukacinius užsiėmimus, susijusius su pažintiniais ir kūrybiniais žaidimais "Actionbound" ir "Minecraft". "Actionbound" – tai edukacinis pažintinis lobių ieškojimo žaidimas, skatinantis naudojantis išmaniaisiais telefonais ar planšetiniais kompiuteriais keliauti realiame pasaulyje po tam tikras vietoves ir atrasti jose paslėptus lobius. Lobių paieškos sudėtingos: žaidimo dalyviai turi sekti nuorodas, atsakyti į painius klausimus ir pasiekę ieškomus objektus atlikti įvairias kūrybines užduotis. Šiuo edukaciniu žaidimu moksleiviai skatinami interaktyviu būdu pažinti savo kraštą, jo istoriją ir pakeliauti po žymias Garliavos vietoves. Sumanūs ir itin išradingi moksleiviai turi galimybę ne tik išbandyti kitų parengtus interaktyvius pažintinius turus, bet ir patys sukurti savo maršrutus.

"Minecraft" – trimatis kompiuterinis žaidimas, kurio dalyviai gali statyti įvairias konstrukcijas trimatėje žaidimo erdvėje, kurti virtualius pasaulius, dalyvauti turnyruose, varžytis dėl geriausio žaidėjo titulo. Atkuriant miestus, istorinius pastatus, nagrinėjant kraštotyros objektus ar kuriant ateities aplinkos vizijas ne tik skatinamas vaikų kūrybiškumas, bet ir ugdomos jų pažinimo ir pilietiškumo kompetencijos.

Įgyvendinant projektą "Inovacijų keliu: atrask, išbandyk ir tobulėk", bibliotekose rengiamuose "Lego robotikos" užsiėmimuose dalyvaujantys moksleiviai turi galimybę išbandyti kitos rūšies robotukus ir patobulinti turimus programavimo įgūdžius bei išmokti naujos programavimo kalbos.

Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje ir šešiuose jos padaliniuose vykstantys edukaciniai užsiėmimai yra nemokami. Į juos kviečiami vaikai ir jaunimas, norintys išmokti programuoti ir konstruoti robotus bei įgyti ar patobulinti darbo su naujomis informacinėmis techologijomis įgūdžius. Projektas tęsis iki gruodžio mėnesio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių