Rimtos ir ironiškos gyvenimo citatos

  • Teksto dydis:

Gruodžio 1-osios vakarą Kauno miesto kameriniame teatre laukia susitikimas su svečiais iš Lenkijos. Kauno šokio teatro "Aura" kvietimu atvyksta su Krokuvos choreografijos centru bendradarbiaujanti atlikėjų grupė "Around Centre Group". Ji kauniečiams pristatys šokio spektaklį "Gedėtojos".

Pasirodymo tema kiek neįprasta – gedėjimas. Spektaklio kūrėja Agata Moląg teigia, kad statant "Gedėtojas" buvo ieškoma būdų, kaip apie tai kalbėti, priešpriešinant tradicijas ir šiuolaikinį požiūrį.

Paieškos atvedė prie spektaklio su daugiabriauniu požiūriu į temą ir skirtingų komunkacijos su žiūrovais formų. Spektaklis suvertas iš scenų, kurios tai rimtos, tai ironiškos, tai juokingos, tai liūdnos, kartais netgi groteskiškos. Taip kūrėja bando žaisti su publikos jautrumu.

Spektaklyje susitiksime su trimis atlikėjomis A.Moląg, Monika Świeca, Marta Wołowiec. "Spendžiame emocinius spąstus ir kartais net atskleidžiame vidinį spektaklio mechanizmą. "Gedėtojų" interaktyvumas laužo scenos ribas, vysto intymią ir artimą aktoriaus ir žiūrovo pažintį", – apie spektaklį pasakoja choreografė A.Moląg.

Ieškome meno paprastuose dalykuose, kokybės – judesyje, cituojame gyvenimą.

Kartais mums neramu, ar mūsų gyvenimas kažką reiškia. Svarstome, ką paliksime po savęs, ar kas nors dėl mūsų lies ašaras? "Nesijaudinkite! Tokių žmonių bus", – tikina spektaklio kūrėjos.

"Around Centre Group" yra atlikėjų grupė, dirbanti su Krokuvos choreografijos centru. Grupės branduolį sudaro A.Moląg, Monika Świeca ir Marta Wołowiec. Grupė kuria spektaklius, bendradarbiauja su Lenkijos ir užsienio atlikėjais, dalyvauja meniniuose projektuose, rūpinasi Krokuvos choreografijos centro renginiais, rengia šiuolaikinio šokio pamokas.

Grupės idėja kilo iš natūralaus poreikio eksperimentuoti ir tyrinėti, iš įkvėpimo ir aistros įvairovei, perteikiant vaizdinę žinutę. "Mes tikime, kad tik per susitikimus, per skirtingos judesio estetikos ir požiūrio į meną susidūrimą gimsta nauja kokybė. Mus domina tai, kas įvyksta šių susidūrimų centre. Keliame sau tikslus nusitaikydamos į tai, kas privatu, nedramatiška, kvaziteatrališka. Ieškome meno paprastuose dalykuose, kokybės – judesyje, cituojame gyvenimą. Niekada nepamirštame, kad esame šokėjos, todėl judesys išlieka mūsų pagrindiniu įrankiu", – teigia A.Moląg.


Kas? Šokio spektaklis "Gedėtojos" (Lenkija).

Kada: Gruodžio 1 d. 19 val.

Kur: Kauno miesto kameriniame teatre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių