Susirungė ilgiausių plaukų savininkės

Užterštumas, kietas vanduo iš čiaupo, neaišku, kokių medžiagų prisodrinti šampūnai nėra patys geriausi veiksniai ilgų ir sveikų plaukų auginimui. Visgi net ir tokiomis sąlygomis į „Žalgirio“ areną susirinko daugiau nei 100 įspūdingų plaukų savininkių.

Parodos „Moters pasaulis“ metu septintą kartą organizuotas „Pasaulio ilgakasės“ konkursas nepaliko abejingų. 

133 ilgakasės

Įvairiose amžiaus grupėse varžėsi 133 ilgakasės.

Absoliučioje įskaitoje nugalėjo Ieva Leonavičiūtė, kurios plaukai, beje, netiesinti, siekia net 140 cm ilgį.

Dvylikametė mergina teigė, kad plaukus augina visą savo gyvenimą ir tik kelis kartus buvo šiek tiek pasitrumpinusi.

„Palaidais plaukais kasdien nevaikščioju, nes labai susivelia. Naudoju specialų šampūną ir kondicionierių“, – apie savo rutiną pasakojo mergina.

Ievai, kurios ūgis siekia 162 cm, ilgakasės gyvenimas šiek tiek pabodo, bet plaukų kirpti dar neskuba.

„Labai norėčiau nusikirpti plaukus, bet dar paauginsiu iki 170 cm. Tėvai iki šiol atkalbėdavo, o ir pačiai konkurse dalyvauti yra įdomu“, – pasakojo ji.

Vyriausių dalyvių (18+) kategorijoje nugalėjusios Aušros Girdauskienės raginti auginti plaukus niekam nereikia. 130 cm ilgio plaukus turinti moteris sakė, kad juos pradėjo auginti prieš dešimtmetį.

„Iki tol jų ilgis siekė pečius. Vienais metais plaukai paauga daugiau, kitais mažiau, bet per metus pailgėja apie dešimt centimetrų“, – pasakojo moteris.

Giminėje nei mama, nei tetos tokių plaukų neturi, todėl Aušra šmaikštavo, kad gal bus pirmoji pradėjusi tokią tradiciją. Moteris pasakojo, kad žiemą plaukai reikalauja didesnės priežiūros, o vasarą papildomai naudoja tik įvairius aliejus ir kondicionierius. Per daug galvos skausmo jie nesukelia.

„Plaukai išdžiūva per pusvalandį. Labai greitai, nes kitų visą dieną džiūva. Gal dėl to, kad labai tiesūs“, – šypsojosi ji.

Varžėsi ir kitose kategorijose

Konkurso vertinimo kriterijai labai paprasti – plaukų ilgumas, bet prizais merginos pasidžiaugti galėjo nugalėjusios ir kitose kategorijose, pavyzdžiui, geriausio kostiumo.

„Aprangos kodas buvo linas, nenorime, kad moterys pamirštų šį natūralų ir gražų audinį“, – pasakojo konkurso organizatorė Severa Čepulienė.

Moteris organizuoti šį konkursą pradėjo prieš septynerius metus, kai į Lietuvą atkeliavo filmas „Princesė ir varlius“. 

„Sustoti negalėjome, dalyvės pasakė, kad čia jų konkursas. Juk gatvėje tokių plaukų nepamatysi, nes dėl patogumo jie visada būna surišti, susukti“, – sakė S. Čepulienė.

Šiame konkurse atrasta ir Asta Kuncevičienė. Vilnietė gydytoja, kurios plaukai 2013 metais siekė net 245 cm ilgį. Organizatorė nekantrauja, kol ji grįš į konkursą ir vėl bus galima išmatuoti plaukus.

„Ilgi plaukai, balta oda ir rausvi skruostai seniau buvo grožio ir sveikatos etalonas. Gali būti, kad toks suvokimas mūsų kraujyje. Lieka pasidžiaugti,  kad mergaitės augina ir prižiūri plaukus. Jei konkurse dalyvauja 130 cm ūgio mergaitė, kurios plaukai siekia 132 centimetrus, tai tikrai galime pasidžiaugti, kad vaikai sveikai maitinami“, – kalbėjo S. Čepulienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ona

Ona portretas
Nuo kada dvylikametė yra mergina?Ji dar tik mergaitė,net ne paauglė.

Anonimas

Anonimas portretas
Gražu ilgi plaukai, bet žiūrint į ilagkases nuotraukose, norisi kai kurių galiukus šiek tiek pakirpti - išplonėję, groži neteikiantys...

Eugenija

Eugenija portretas
Geras konkursas skatinti auginti plaukus. Bet sukištas į tvankią mažą salę, sėdimų vietų mažai, net greitosios prisireikė žiūrovams. Imdami 25 eurų dalyvio mokestį, organizatoriai galėtų pasirūpinti ir didesne sale. Juk į salę žiūrovai rinkosi, sumokėję įėjimo mokestį "Moters pasaulis", dėl to ir parodos organizatoriai turėtų pagelbėti su sale. Arba renginį daryti atskirai, kitoje salėje. Juk toks plaukų demonstravimas unikalus. Ir daugiau profesionalumo, organizatoriai. Sugrūstos 133 dalyvės scenoje taip pat jautėsi ne kaip. Gal kitais metais suabejos dalyvauti. Pasistenkit kitąmet.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių