Kino gurmanų laukia malonūs susitikimai

  • Teksto dydis:

Kauno kino centre "Romuva" įsigilinti į ryškų kiną kviečia net trys klubai – tai Kino klasikos klubas ir Lenkų kino klubas, žavintys atrinkta filmų programa, o Gero kino klubas, skirtas jauniems, bet atviras visiems, – siūlo analizuoti europietiško kino filmus, potyrius juos stebint ir plėsti žinias apie kiną kviestinių lektorių paskaitose.

Šokis ir mados

Kino klasikos klubas sezono pabaigai siūlo žiūrovų mylimiausių filmų programą. Dėmesį ekrane prikaustys gegužės 4 d. seansas "Balius". Režisieriaus Ettore's Scolla juosta kvies pasinerti į balinių šokių sūkurį.

50 metų Prancūzijos pokylių salėje – kokie jie? Žmonės, net muzikantai – tie patys, tačiau juos valdo kintanti šokių ir muzikos mada. Jie susirenka, norėdami tik vieno – pašokti, tačiau greta aistros šokiui visad įsipina asmeniniai santykiai ir dramos.

Kas: Kino klasikos klubo seansas "Balius".

Kur: Kauno kino centre "Romuva".

Kada: gegužės 4 d. 18 val.

 

Filmų dailės subtilumai

Kauno kino centras "Romuva" įsijungia į "Dizaino savaitės" judesį Kaune. Atrinktų filmų programoje "Stilingas kinas" net trys ypatingi filmai, kuriuos sieja laimėjimai kino dailės (angl. Set design, production design) srityje: "Coco prieš Chanel", "Didis grožis" ir "Gėlėti sapnai".

Kinas atrodo daug artimesnis su fotografija nei dizainu, tačiau supindamas skirtingas meno rūšis į visumą, jis neapsieina be dekoro detalių kuriant personažų įvaizdį ir įtaigumą, erdvę istorijų vyksmui bei kitas kūrinio detales.

Gero kino klubas kviečia susipažinti su dailės reikšme kine nemokamoje paskaitoje "Dizaino detalės kine" gegužės 6 d. 19 val. Paskaitą ves kino mokyklos "Youngblood" atstovas, operatorius Vytautas Katkus. Iškart susipažinę su dizaino subtilybėmis skubėsime žiūrėti režisierės Anne Fontaine filmą "Coco prieš Chanel", apdovanotą "Cezariu" už kostiumų dizainą.

Kas: Programa "Stilingas kinas", gegužės 3–8 d. Gero kino klubas. Nemokama paskaita "Dizaino detalės kine",

Kur: Kauno kino centre "Romuva".

Kada: gegužės 6 d. 19 val.

 

Kas kitapus ekrano?

Gero kino klubas kviečia pažvelgti į kino kūrimo detales iš arčiau.

Kino kūrimas ir jo detalės – tai neatsiejama filmų supratimo dalis. Kada jūs pastarąjį kartą žiūrėtą kūrinį mintyse nešiojotės dar ne vieną valandą, prisimindami siužetą, veikėjus ar detales? Į klubą kviečiami prisijungti visi norintys, siekiant aptarti ryškaus kino filmus, pojūčius ar net analizuoti netikėčiausiomis formomis.

Klubo narių susitikimai vyksta kas antrą pirmadienį 16 val., o narių kūryba dedama į internetinį puslapį kinaskaune.lt. Artimiausiame klubo susitikime bus aptariamos kino sudedamosios dalys kaip išraiškos priemonės paskaitoje "Kino gramatika". Paskaitą ves kino mokyklos "Youngblood" atstovas Martynas Norvaišas.

Kas: Gero kino klubas. Paskaita "Kino gramatika".

Kur: Kauno kino centre "Romuva".

Kada: gegužės 2 d. 16 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių