Sužinokite, nuo ko pradėjo garsūs Lietuvos menininkai

  • Teksto dydis:

Kaip kadaise piešė Statys Eidrigevičius? Ar jo vaizduojamas žmogus toks buvo ir dailininko kelio pradžioje?  O ką vaizduodavo Juozas Statkevičius, besimokydamas piešimo? Ką piešdavo pasidėjęs fotoaparatą Rimantas Dichavičius?

Į šiuos ir kitus klausimus bus galima atsakyti spalio 20-24 dienomis apsilankius Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menų fakultete (A. Mackevičiaus g. 27, Kaunas), kuriame eksponuojama retrospektyvinė studentų piešinių paroda „Vakar, šiandien, rytoj“.

Parodoje eksponuojama per 100 piešinių, kurie sukurti ant Pelėdų kalno įsikūrusioje menininkų kalvėje. Kaip pasakoja parodą kuruojančios dailininkės, dėstytojos Birutė Šležienė ir Sigutė Bronickienė, eksponuojami kūriniai apima net šešių dešimtmečių laikotarpį. Rengiant ekspoziciją, buvo peržiūrėtas turimas J. Vienožinskio menų fakulteto piešinių fondas ir atrinkti tie kūriniai, kurie geriausiai atspindi laiko tėkmės pokyčius. Seniausias piešinys šioje parodoje  datuojamas 1956 m., naujausias – šių metų darbas. Pasak organizatorių, paroda siekiama parodyti piešinio raidos pokyčius platesniame kontekste, akcentuojant studijų programų kaitos įtaką piešimo procesui ir rezultatams.

Be aukščiau paminėtų Lietuvos menininkų, parodoje taip pat galima pamatyti Stasio Žirgulio, Zenono Šteinio, Elvyros Kairiukštytės, Alvydo Jonaičio, Juozo Šlivinsko ir kitų menininkų piešinius.

Per daug metų dabartiniame fakultete piešimo meistrystės studentus mokė puikūs menininkai ir pedagogai: Vytautas Klemka, Rimtas Kalpokas, Bronius Zalensas, Filomena Ušinskaitė, Vladas Žūklys, Juozas Andrikis, Aloyzas Vilimas, Aldona Papartytė, Giedrė Švažienė, Kazys Švažas ir kt.

Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menu fakultetą surengti tokio pobūdžio parodą paskatino bendradarbiavimas tarptautinėje piešimo konferencijoje „Piešinys šių dienų vaizdinėje kultūroje ir menų edukacijoje“, kurioje dalyvauja įvairaus tipo ir lygmenų meno mokyklos.


Šiame straipsnyje: piešimasdailėparodamenas

NAUJAUSI KOMENTARAI

menininkė

menininkė portretas
aš esu pati gabiausia ponia. ką ten gabiausia - aš geniali ponia.

Kaunieciui

Kaunieciui portretas
Informacija neiskraipyta, faktiniu klaidu nera. Tai VDA geda, kad miega ir su ziniasklaida tingi susisiekti. Maziau susireiksminimo ir pavydo, daugiau dirbti reikia. Virimas savose sultyse labai kenkia. Sekmes.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Citata iš straipsnio:"Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menu fakultetą surengti tokio pobūdžio parodą paskatino bendradarbiavimas tarptautinėje piešimo konferencijoje „Piešinys šių dienų vaizdinėje kultūroje ir menų edukacijoje“, kurioje dalyvauja įvairaus tipo ir lygmenų meno mokyklos." Klausimas: kodėl Kauno kolegija, JVmf neinformuoja, kad dalyvauja VDA rengiamoje tarptautinėje konferencijoje? Konferencijoje dalyvauja Lietuvos, Latvijos dailės akademijos, o ne įvairaus tipo ir lygmenų mokyklos. Gėda Kolegijai už informacijos slėpimą, iškraipymą.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių