Vilniečius pakerėjęs pianistas ruošia dar du nepamirštamus pasirodymus

  • Teksto dydis:

Pianistas Andrew Tyson pasirodymu Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje pradėjo savo koncertų turą Lietuvoje. Mūsų šalies publikos dar laukia du jo pasirodymai: vasario 22 d. Kauno filharmonijoje ir vasario 24 d. Klaipėdos koncertų salėje.

Pianistas pakerėjo Vilniaus klausytojus ispaniškais ritmais, virtuozine technika ir nepaprastu muzikalumu, prisilietimų prie klaviatūros lengvumu. Po koncerto liaupsių nebailėjo ir vilnietis, žurnalistas Valdas Puteikis.

„Porcelianiniai Andrew pirštai klaviatūra bėgioja tarsi oru - kaip per šilką, tačiau sykiu kiekvienas garsas išgaunamas su tokia koncentracija ir energija, tarsi būtų leista tai padaryti pirmą ir vienintelį kartą gyvenime. Andrew skambindamas atsako „taip“, jei klausiame: ar galima girdėti, kaip prie lango su vaizdu į jūrą byra ant palangės stovintis smėlio laikrodis? Ar galima girdėti, kaip prieblandoje voras neria tinklą? Ar galima girdėti, kaip skyla nuo amžių naštos trupanti siena?“ – sakė jis.

Tiesiai iš Niujorko (JAV) atvykęs pianistas A. Tysonas vis dar išgyvena laiko pasikeitimą ir tuo pačiu negali atsigrožėti Lietuvos žiema. „Čia kaip pasakoje, atrodo, kad pas Jus snigo mažiausiai dešimt metų. Filadelfijoje, kur aš gyvenu nėra ir niekada nebūna nieko panašaus. Pirmasis susitikimas su lietuvių publika nuostabioje Filharmonijos salėje mane užbūrė. Džiaugiuosi galėdamas Jums koncertuoti ir nepaprastai laukiu kitų dviejų koncertų“, – įspūdžiais dalijosi A. Tysonas.


Šiame straipsnyje: Andrew Tysonpianistaskoncertas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių