Žiburėlyje Kauno menininkų namuose – 9-ojo dešimtmečio nostalgija

  • Teksto dydis:

Kokios mintys kyla, pagalvojus apie devintąjį dešimtmetį? Nostalgija, prisiminimai, o gal – romantizuota stilinga praeitis?

Tai buvo didelių jausmų ir šukuosenų laikas, nušviestas barų švieslenčių ir įgarsintas sintezatorių klavyrų. Griuvo Berlyno siena, viskas pamažu (ir staiga) keitėsi. Žmonės žaidė Tetrį, žiūrėjo „Miami Vice“ ir klausė „Bronski Beat“, „Modern Talking“ ir Bonnie Tyler.

Visa tai – 80-ieji, kurių nostalgijos vaiduokliai lydi mus iki šiol. Gruodžio 20 d. 19 val. Kauno menininkų namai tęsia tradiciją ir kartu su Ruta MUR bei „The Blue Indian“ kviečia į neono ir neo-romantikos saloną – aštuntuoju dešimtmečiu mirgantį žiburėlį. Vakaro programoje – synthpop atlikėjos Ruta MUR koncertas ir šviečiančių „The Blue Indian“ paveikslų paroda, taip pat – kiti, tradiciniai žiburėlio atributai.

Lietuvos muzikos sceną aktyviai sekantiems klausytojams gerai pažįstama Ruta MUR – jaunosios kartos nostalgiška, 80-ųjų įkvėpta kūrėja ir atlikėja. Sako, jos dainų klausosi dvejopi žmonės: tie, kurie šoka ir tie, kurie verkia pagal jas. Ruta – unikali Lietuvos elektroninės muzikos scenos pažiba, retai aplankanti Kauno klausytojus, tad vizitas Kauno menininkų namuose – ypatinga proga išgirsti jos naujus kūrinius.

Rutos dainos skambės „The Blue Indian“ neono paveikslų apsuptyje. „The Blue Indian“ – tamsoje šviečiantys, rankų darbo gamybos paveikslai. Anot kūrybinės komandos, naktį jie švyti lyg miražas neoniniame sapne, o dieną tampa minimalistiniu dekoru. Paveikslų repertuare – flamingai, martinio taurės, paplūdimių oazės ir įvairūs tropiniai gyventojai.

Dalyvavimas renginyje – nemokamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lopšiukė...

Lopšiukė... portretas
Tame istoriniame pastate buvo mano sanatorinis lopšelis... Būtinai pasistengsiu ateiti į paslaptingą koncertą- parodą!!! IKI-KI !!!♥!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių