Zoologijos sode skambėjo akordeonų muzika

Sekmadienio popietę tiek maži, tiek dideli buvo kviečiami į Lietuvos zoologijos sodą ne tik į gyvūnus pasižvalgyti, bet ir pasiklausyti gyvos akordeonų muzikos.

Norėdamas paminėti akordeonų muzikos savaitę, akordeonistas Martynas Levickis sumanė pašėlusią idėją – renginį surengti zoologijos sode. Skirtingose parko pusėse buvo pastatytos trys scenos, kuriose pasirodymus surengė ne tik pats M. Levickis su styginių kvartetu „SinChronic“, bet ir jo kviestiniai svečiai: akordeonistų kvartetas „Indeed“ ir instrumentinis ansamblis iš Latvijos „Trio Mediante“.

Kaip kilo idėja renginį surengti gyvūnų apsuptyje, aiškino pats M. Levickis: „Idėją renginį suorganizuoti zoologijos sode parsivežiau iš Vokietijos, iš vieno festivalio, kurio metu man pačiam teko groti Rostoko zoologijos sode. Tuomet iš tiesų buvo labai smagu ir oras buvo šiek tiek geresnis. Grįžęs į Lietuvą supratau, kad tai yra smagus renginys šeimai, kur visa šeima gali ateiti ir gerą pusdienį praleisti su muzika, aplankyti gyvūnus ir papramogauti, nes viso renginio formatas yra toks, jog vietoje yra galimybė ir pavalgyti, ir edukaciniuose žaidimuose sudalyvauti, ir skirtingos muzikos paklausyti, tokia pagrindinė šio renginio idėja“.

Akordeonistas džiaugėsi, kad šį sumanymą įgyvendinti nebuvo sunku, mat Lietuvos zoologijos sodo atstovai į tokią idėją reagavo palankiai. Muzikantas neslėpė, jog sodo darbuotojai buvo nustebę tokiu netikėtu ir nekasdienišku pasiūlymu, tačiau pritarė, jog tai – šauni pramoga visai šeimai.

Tai yra fenomenas Lietuvos kultūrinėje padangėje, nes tai yra visiškai negirdėtas, nematytas, unikalus festivalis ir ne tik akordeono muzikos prasme, bet ir bendrąja muzikos kultūros prasme.

„Tai yra fenomenas Lietuvos kultūrinėje padangėje, nes tai yra visiškai negirdėtas, nematytas, unikalus festivalis, ir ne tik akordeono muzikos prasme, bet ir bendrąja muzikos kultūros prasme. Dirbame su jauna, bet labai iniciatyvia komanda ir labai džiugu, kad tokios pašėlusios idėjos, kaip koncertai zoologijos sode, Vilniaus Halės turguje ar centriniame pašte, gali vykti. Aš manau, kad tai yra labai svarbu Lietuvoje“, – apie akordeonų muzikos savaitės asmeninę reikšmę atviravo M. Levickis.

Viso renginio metu lankytojai galėjo ne tik apžiūrėti gyvūnus, bet ir pasigrožėji jų pristatymais. Taip pat vyko dokumentinio filmo „Keturi metų laikai“ (rež. R. Anusauskas) pristatymas bei edukaciniai žaidimai, kurių metu vaikams buvo rodomi supinti liūto kailio plaukai, žirafos uodegos plaukai ar su kitais gyvūnais susiję eksponatai, kuriuos vaikai turėjo įvardinti. Už teisingus atsakymus laukė prizai.

Nors viso renginio metu teko slėptis nuo lietaus, žiūrovų tikrai netrūko, o ir festivalio direktorius Vadimas Vystavkinas neslėpė, jog akordeonistų pasirodymai dar tik prasideda, mat planuojami kasdieniai koncertai ne koncertinėse erdvėse, pavyzdžiui, sostinės Halės turguje, traukinių remonto depe, centriniame Vilniaus pašte ir kitose.

Akordeonistas dalinosi ateities vizijomis, pabrėždamas, kad su šiuo festivaliu neatsisakytų pakeliauti ir nacionaliniu mastu. „Ne veltui mes ir Kaune atsiradome, nes norisi atrasti naujų vietų ne tik Vilniuje, bet ir kituose miestuose, o galbūt ir net ne miestuose“, – atviravo M. Levickis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Labai gera ideja, kad kuo daugiau renginiu miestas ir pati bendruomene darytu zoolofgijos sode. Juk galima ir su visa seima vaikais, tik reikia aplinkos,kur susesti, tai gera ideja, nes vien tik senamiestis, ar Santaka, nera patogi visiems kaunieciams, norint atvykti is kito rajono galo, automobiluiuy parkavimas labai jau ribotas. Todel; labai grazi ideja renginius daryti zoollogijos sodo aplinkoje. Saunu kad tokie renginiai ten vyktu istisus metus.

Satrapans

Satrapans portretas
Ne zvereliu kankinimams.

Taip va...

Taip va... portretas
Na kauniečiams ir likt zoologijos sode (aptvertiems)...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių