Zoologijos sode – koncertai trijose scenose ir akordeono virtuozas M. Levickis

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 27 dieną, prasidedant „Akordeono muzikos savaitei“, Kaune įsikūrusiame Lietuvos zoologijos sode įvyks unikalus vienos dienos mini festivalis „Zoo Wonderland: nuotykiai laukiniame mieste“ su trimis scenomis, aibe pramogų ir pažinimo džiaugsmu.

Projekto meno vadovas Martynas Levickis įsitikinęs, kad tai bus gera proga pristatyti akordeono muziką ne tik ją mėgstantiems suaugusiems, bet ir mažesniems lankytojams.

Renginio dieną zoologijos sode bus pastatytos trys atviros scenos. Viena jų – prie beždžionių karalystės, ten koncertuos veržlus kauniečių akordeonistų kvartetas „Indeed“, kuris atliks populiariosios muzikos programą nuo „ABBA“ iki tango.

Antroji scena bus įkurdinta kupranugarių kaimynystėje. Joje koncertuos svečiai iš Latvijos – „Trio Mediante“, akordeonistas ir dvi solistės. Jų programoje – latvių liaudies ir įvairios pramoginės dainos.

Trečioji scena atsiras sodo apatinėje dalyje prie paukščių salos, kurioje – ir antys, ir pelikanai. Ten koncertuos pats M. Levickis kartu su energingu styginių kvartetu „SinChronic“.

Prie paukščių – tąkart flamingų garde – Martynas jau yra grojęs festivalyje Vokietijoje. „Buvo įdomu ir keista koncertuoti taip arti gyvūnų, – pasakojo jis. – Šįkart labai aktyviai bendradarbiaujame su Lietuvos zoologijos sodo administracija, kad niekaip nepakenktume gyvūnams. Daug galvojome, kaip surengti tokį šaunų mini festivalį, kuris skatintų bendruomeniškumą atsisukus į šeimą. Muzikos kupina diena zoologijos sode, su visomis pramogų priemaišomis, bus labai naudinga visiems. Grosime trijose scenose, pasirodymai vyks trumpai – kiekvienas iki 30 minučių, tačiau jie bus kartojami tris kartus: 13, 14.30 ir 16 val. Todėl klausytojų būrys, o jo tikimės nemažo, spės ir visus tris koncertus išklausyti, ir gyvūnus aplankyti.“

Tądien zoologijos sode bus galima sutikti ir muilo burbulų pūtikus, mimus, išbandyti piešimą ant vandens. Veiks šeimos kūrybinė studija. Be to, bus vykdomos edukacinės programos, gyvūnų pristatymai, kuriuos ves Lietuvos zoologijos sodo darbuotojai. Bus proga ne tik pasižiūrėti į gyvūnus, bet ir daugiau apie juos sužinoti, galbūt ir pašerti ar paglostyti. Taip pat teritorijoje veiks maisto ar cukraus vatos vagonėliai, todėl sode bus smagu praleisti visą dieną.

„Man labai patiko šita idėja. Nežinau, kuris pirmas „užmetė meškeres“, bet man atrodo, kad viskas sklinda iš M. Levickio pusės. Jis prijaučia sodui, o tokiems žmonėms, kurie mus palaiko, niekuomet nesakome „ne“. Žinoma, mums reikėjo daug pastangų ir ryžto imtis tai įgyvendinti, tačiau mielai einame į tą meno ir sodo sintezę, – sakė Lietuvos zoologijos sodo direktorius Aurimas Didžiokas. – Tai vertinčiau kaip naujieną, nes pirmąsyk išbandysime koncertus per tris scenas. Bet gal tai – tik pradžia? Galbūt sode gali būti ir daugiau tokių renginių. Labai tikiuosi, kad toks mini festivalis sulauks žmonių dėmesio, pabuvę sode jie patirs kokybišką muzikos ir poilsio santykį. O mums bus įdomu įveikti tokį iššūkį ir telieka laikyti „špygas“, kad būtų geras oras ir gera nuotaika.“

„Zoo Wonderland: nuotykiai laukiniame mieste“ bilietai kainuoja nuo 6,90 iki 12,90 euro. Bilietus platina „Tiketa“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

FREDA

FREDA portretas
Tiesiog saunu ,ir teveliai 10karta per savo gyvenima apsilankys,vaikucius atves...ir plius susipazins su akardeono muzika .30 min,tris kartus su pertraukom..tikrai gyvunams moralines zalos nepadarys..nejuokinkite..SAUNUOLIAI..tikimes tokio renginio ir botanikos sode..Linkim gero oro ir geros nuotaikos.

milda

milda portretas
is kur tie ,,sukilimai,, randasi? Ar tai tiesiog nauja mada ?Manau,kad toks renginys niekam nepakenks.Net karves pieno daugiau duoda su muzika.

Milena

Milena portretas
Nepritariu zoologijos sodams, todėl nepalaikau tokios iniciatyvos. Zoo soduose gyvūnai gyvenimus praleidžia mažose erdvėse, kuriose nėra patenkinami visi jų poreikiai. Jeigu gerbiate gyvūnus - neikite į zoo sodą ir neremkite jo. Tokia veikla turi būti nutraukta.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių