Žygis piliakalnio paslapčių takais

  • Teksto dydis:

Pėsčiųjų žygiu, kurio dalyviams dalį trasos teko įveikti briste, vainikuotas šių metų Kauno rajono turizmo sezonas.

Į žygį leidęsi iš Paštuvos (Batniavos seniūnija), dalyviai nukeliavo 12 km iki Jaučakių piliakalnio (Vilkijos apylinkių seniūnija) ir atgal. Daugiau nei 100 žygio dalyvių galėjo pasigrožėti Nemuno pakrantėmis, pasimėgauti rudenėjančios gamtos vaizdais ir papildyti žinias apie piliakalnius. Įveikę ne vieną kilometrą miško takais, per natūraliai susiformavusias vandens kliūtis, stačius šlaitus, žygeiviai pasiekė Jaučakių piliakalnį. Čia juos pasitiko Raudondvario kultūros centro folkloro ansamblis "Piliarožė".

Viena žygeivių ringaudiškė Rūta, dalyvavusi su sūnumi Arminu, pasakojo, kad kelyje būta ekstremalių sąlygų: "Dėl pakilusio Nemuno vandens takelis, vedantis tarp dviejų piliakalnių, buvo užsemtas – teko nusimauti batus ir basomis bristi per šaltą vandenį." Vengdami šios išbandymų kupinos trasos dalies, dalis žygeivių kiek pakeitė maršrutą. Renginio dalyvė Monika, ėjusi į žygius ir po 50–60 km, sakė, kad šis žygis buvęs vienas sudėtingesnių, nes reikėjo ne tik eiti tiesia trasa, bet ir daug kopti, bristi bei slidinėti molėtame ir šlapiame kelyje.

Žygį organizavo Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centras (TVIC) drauge su Batniavos bei Vilkijos apylinkių seniūnijomis.

Į piliakalnį vedęs žygio maršrutas pasirinktas neatsitiktinai. "Piliakalniai – tarsi istorijos metraščiai, saugantys tūkstančius mūsų praeities metų ir paslapčių. Istorinių kovų pėdsakai, senojo tikėjimo atspindžiai, kasdienio gyvenimo detalės – apie visa tai byloja ir Kauno rajone stūksantys piliakalniai", – sakė Kauno rajono TVIC direktorė Aistė Sinkevičienė. Ji pastebėjo, kad tradiciniu tapęs turizmo sezono pabaigos pėsčiųjų žygis kasmet pritraukia pritraukia vis daugiau dalyvių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA NA  portretas
prisiminė žiemą ,ką veikė vasarą ,geros atostogos ,,,sėkmės sportuoti sveika ,,,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių