2018-ieji – rekordiniai gimimų ir santuokų skaičiumi

Pirmosiomis šių metų dienomis patikslintas pernai Kauno rajone gimusių naujagimių skaičius – 1 265. Tai yra 452 naujagimiais daugiau nei ankstesniais metais.

"Tai rekordinis Kauno rajone užregistruotų naujagimių skaičius. Nuo 2013 m. jis palaipsniui augo. Džiaugiamės, kad gimstamumas Kauno rajone ne mažėja, o didėja", – šypsojosi Kauno rajono savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Skirmantė Subačienė.

Pernai čia užregistruoti 105 naujagimiai, gimę ne Lietuvoje – emigracijoje. Daugiausia emigracijoje gimusių kūdikių Kauno rajone buvo užregistruota prieš penkerius metus – 184.

Berniukų pernai pakaunėje gimė šiek tiek daugiau negu mergaičių. Ši tendencija nedominavo tik 2008 m., kai mergaičių gimė kiek daugiau nei berniukų.

Pernai pakaunėje gimusiems mažyliams dažniausiai suteikti vardai – Jonas ir Matas, taip pat Adomas, Lukas, Rokas, Augustas, Dominykas, Joris, Jokūbas, Adas. "Mergaičių vardų įvairovė įprastai būna didesnė, bet nemažai gimė Ievų, Austėjų, Mėtų, Amelijų, Miglių, Rugilių", – pastebėjo S.Subačienė.

Praėję metai pakaunėje buvo rekordiniai ir pagal santuokų skaičių. "Pernai užregistravome daugiausia santuokų per dešimt metų. Jei 2009 m. buvo užregistruotos 345 santuokos, tai 2018 m. – 644 santuokos. 26 santuokos pernai Raudondvaryje užregistruotos tarp Lietuvos Respublikos ir užsienio valstybės piliečių", – skaičiavo pašnekovė.

Santuokos Kauno rajone dažniausiai registruojamos Raudondvario pilyje, kur šiuo metu yra įsikūręs ir savivaldybės Civilinės metrikacijos skyrius.

Pakaunės gyventojų amžius jaunėja – dvejus metus iš eilės gimimų pakaunėje registruojama daugiau nei mirčių. Pernai Kauno rajone išsituokė 168 poros. Tai yra daugiau nei ankstesniais metais. "Tikėkimės, kad šiemet poros gyvens santarvėje ir ištuokų nepadaugės", – vylėsi Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patriotai

Patriotai portretas
Po tokių istatimu vaikų atiminėjo Po kelių metų pajausite..kas planavo antrą arba trečią vaiką jau galvoja kam to reikia..

ALGIS

ALGIS portretas
Privažiuos visokių apipjaustaskūrių , tai jie Lietuvėlei tiek priobliuos , kad už galvų susiimsim .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių