291 tūkst. eurų laimėjimas – gimtadienio dovana mamai

  • Teksto dydis:

Gimtadienio proga – šūsnis loterijos bilietų. Tokią dovaną savo mamai susitarė įteikti Kaune gyvenantys du broliai ir sesuo.

Gimtadienio proga – šūsnis loterijos bilietų. Tokią dovaną savo mamai susitarė įteikti Kaune gyvenantys du broliai ir sesuo. Praėjus savaitei po gimtadienio šventės, per Motinos dieną, šeima vėl susiburs – šįkart prie šampano taurės jie spręs, kur išleisti loterijoje „Eurojackpot“ laimėtus 291 tūkst. eurų (daugiau kaip milijoną litų).

Antradienį į loterijos būstinę iš Kauno su sūnumi atvykusi senjora vis dar negalėjo patikėti, kad ją aplankė sėkmė. Prakalbusi apie laimėjimą, net nubraukė džiaugsmo ašarą.
Šios moters namų virtuvėje visą savaitgalį ant stalo pragulėjo „Eurojackpot“ bilietas, vertas 291 422 Eurų. Jį praėjusį penktadienį Kėdainiuose pirko duktė ir įteikė kartu su pluoštu kitų loterijų bilietų.

„Nebuvome numatę, nei už kokią sumą, nei kokios loterijos, nei kokį kiekį bilietų pirksime. Tiesiog susitarėme visi jų atvežti mamai – šiaip, dėl pramogos. Juk kartais tiesiog išsisemi galvodamas, ką padovanoti“, – apie gimtadienio sumanymą sakė mamą atlydėjęs sūnus. Jis pats irgi ilgai galvos nesuko – parduotuvėje prie kasos tiesiog pagriebė pluoštelį skirtingų loterijos bilietų.

Mama gautos dovanos nesureikšmino: „Sakiau – atnešėt, ačiū, patys ir tikrinkite“. Kaunienė taip pat nežinojo, kad penktadienį „Eurojackpot“ žaidėjai varžėsi dėl rekordinio prizo – 63,76 milijonų eurų – ir kad jai pritrūko vos vieno skaičiaus iki šių pinigų. Ji atspėjo penkis pagrindinius ir vieną papildomą skaičių ir kartu su suomiu, kroatu bei dar keturiais žaidėjais iš Vokietijos pasidalino daugiau kaip 2 mln. 39 tūkst. eurų. Kiekvienam atiteko po 291 tūkst. eurų. Litais ši suma siektų milijoną.

Apie didelį laimėjimą vaikai mamai užsiminė telefonu, tačiau tikrąją sumą pasakė tik nuvykę pas ją į namus. „Paskambinę jie iš pradžių kalbėjo užuolankomis, paklausė, ką sapnavau, kaip laikausi. Klausinėjo, ką daryčiau laimėjusi didelę sumą. O aš jiems – „eikit, eikit, kvailiukai, to nebus“. Paskui jau atvykę pasakė, kad laimėjau tikrai daug pinigų, sako: „Važiuojam į Vilnių – pamatysi, kiek laimėjai“, – pasakojo kaunietė.

Į aštuntą dešimtį įžengusi buvusi audinių dažytoja užaugino tris vaikus, turi keturis anūkus. Su vyru gyvena bute, širdies atgaiva – sodas, kur mėgaujasi gamta, paukščiais, savo pačios išaugintomis gerybėmis.

Moteris tikina, kad jai visko užtenka, tad laimėjimas gulės sąskaitoje, kol apsipras su mintim, kad praturtėjo.

„Čia ne taip greitai – į kairę ir į dešinę. Reikia gerai apsitarti. Niekada neturėjau jokių svajonių ir neplanavau, ką daryčiau, laimėjusi milijoną. Butą turiu, puodų užtenka – ko daugiau virtuvėje reikia“, – juokavo laimėtoja.

Iki šiol moteris sėkmę išbandydavo tik „Teleloto“: „Nusipirkdavau po bilietą per savaitę, ypač žiemą, kai nėra kas veikti. Kitų loterijų net nebuvau bandžiuti. Tikriausiai dėl to kaltas įpratimas“, – svarstė ji.

„Iki šiol niekad netikėjau, kad galima laimėti. Bet kai laimi didesnę sumą, jausmas stulbinantis. Žinoma, tikimybė laimėti antrą kartą maža – bet viskas įmanoma. Keli eurai už loterijos bilietą gyvenimo nepakeis, bet niekada nežinai, kada gali pasisekti“, – kalbėjo kaunietės sūnus.

Iki šiol didžiausia loterijoje „Eurojackpot“ Lietuvoje laimėta suma buvo daugiau kaip 114 tūkstančių litų (arba daugiau kaip 33 tūkst. eurų), šįkart žaidėja su Kėdainiuose pirktu bilietu susižėrė beveik devynis kartus didesnę sumą.

„Eurojackpot“ – tai tarptautinė loterija, kurioje 16-os šalių žaidėjai varžosi dėl įspūdingo prizo, galinčio užaugti net iki 90 milijonų eurų. Nuo 2012-ųjų žaidime dalyvauja Vokietijos, Ispanijos, Italijos, Olandijos, Danijos, Suomijos, Estijos ir Slovėnijos žaidėjai. 2013 m. prie loterijos prisijungė Norvegija, Švedija, Islandija, Kroatija, Latvija ir Lietuva. Pernai šalių dalyvių sąrašą papildė dar dvi šalys – Vengrija ir Čekija.


Šiame straipsnyje: Eurojackpotloterijapinigai

NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Labai nuostabu kad moteris laimejo. Sekmes
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių