500-asis rajono kūdikis gimė lietuvės ir brazilo šeimoje

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriuje užregistruotas 500-asis šiais metais kūdikis – Danielis Casado Sossai, gimęs Giraitėje gyvenančių lietuvaitės Monikos ir brazilo Felipės šeimoje.

Tai – antrasis poros sūnus. „Vyresnėliui Tomui – 1 metai ir  7 mėnesiai, tad jis dar nelabai supranta, kad turi broliuką, tik šiek tiek pavydi mažajam dėmesio, bet abiem paaugus viskas bus puiku“, – šeimos pagausėjimu džiaugėsi gimimo liudijimo atvykęs pasiimti tėvelis Felipė.

Jis pasakojo, kad mažylis – labai energingas, tad kol kas ramybę namuose ir miegą naktimis tėveliams tenka pamiršti.

Felipės ir Monikos meilės istorija prasidėjo prieš ketverius metus Tailande, kur atostogaudami Puketo kurorte jie susipažino ir nebenorėjo išsiskirti. 2014 metais pora Kauno rajono civilinės metrikacijos skyriuje susituokė. Nuo tada ir gyvena Giraitėje, dabar statosi namą Raudondvaryje, netoli nuo ten pat gyvenančių Monikos tėvų.

Lietuvoje Felipei patinka viskas – gamta, žmonės, maistas, išskyrus gal šaltus orus, tad jie neplanuoja kraustytis kur nors kitur. Jaunas vyras dirba vienoje įmonėje Karmėlavo oro uoste. Žmona iki vaikučių auginimo atostogų dirbo eksporto vadybininke.

Mažojo Danielio seneliai, Felipės tėvai, gyvenantys San Paule Brazilijoje, jau ne kartą lankėsi Lietuvoje, taip pat ir vyro sesuo, kiti giminaičiai. Jiems čia irgi viskas labai patiko. Jauna šeima kasmet aplanko artimuosius Brazilijoje.

Gimimo liudijimo pasiimti atvykęs tėvelis nustebo ir apsidžiaugė sužinojęs, kad sūnus pažymėtas gražiu skaičiumi. Jį pasveikino savivaldybės mero pavaduotojas Paulius Visockas, jubiliejiniam rajono kūdikiui tradiciškai įteikęs knygą „Atrastas neatrastas Kauno rajonas“. Vicemeras pasidžiaugė, kad tokios jaunos, gražios šeimos gyvena Kauno rajone ir palinkėjo Danieliui užaugti doru, savo kraštą mylinčiu piliečiu.

Pernai 500-asis rajono kūdikis užregistruotas liepos 8-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vieniša

vieniša portretas
as irgi noriu tokio brazilo. Vakar po langais kažkoks tautietis santykius aiškinosi su savo buvusia keiksmažodžių lavina. Fui, koks pasirinkimas, ne tas žodis.

Lietuviai komentatoriai..

Lietuviai komentatoriai.. portretas
Jus komentatoriai nesugebat ivertinti, kad is uz uzjuriu atvykes uzsienietis apsigyveno cia, sukure seima ir pasiliko cia, o ne issiveze viska i Brazilija.. Jis vertina Lietuva ir lietuvius, jis gausina Lietuva ir ir dorai prisideda prie Lietuvos gerbuvio - ekonomikos, visai nemokedamas kalbos, ismoko net ir ta.. Tad pasiziurekite i save visu pirma komentuodami.. tik pazeminate save ir tersiate save tais purvinais zodziais, o ne ta grazia jauna seima.. tad Fui Jums ir Jusu Lietuviskams vardams.

...

... portretas
Fui.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių