Akyli kauniečiai piktinasi miesto negerovėmis, tačiau kartais – visai be reikalo

Kauniečiai myli savo miestą – tai liudija jų neabejingumas laikinojoje sostinėje pastebėtoms, jų manymu, negerovėms. Kartais piktinamasi ir sielojamasi be rimto pagrindo – remiantis vien įspūdžiu.

Štai paskambinęs skaitytojas tikino, kad Savanorių prospekte klojant naujas šaligatvio plyteles ardomi ir akmeniniai borteliai. "Kiek atsimenu šiame rajone šaligatvių remontų, tie akmeniniai borteliai niekada nebuvo judinami. Kodėl jie užkliuvo dabar? Juk jie ir gražūs, ir, manau, tapo vertingi laikui bėgant. Tad kam juos keisti betoniniais? O jei keičia, tai kur deda akmeninius bortelius?" – klausė susirūpinęs skaitytojas.

Pasak savivaldybės Ryšių su visuomene skyriaus vyriausiojo specialisto Arnoldo Bukelio, akmeninių šaligatvių bortelių nesirengiama keisti – jie tikrai išliks. Tad skaitytojo nuogąstavimai ir įtarimai neturi pagrindo.

O štai laikraščio skaitytojas Justinas klausė, kodėl Maironio gatvės atkarpoje tarp Laisvės alėjos ir Karaliaus Mindaugo prospekto įrengtas grįsto akmenimis grindinio lopinėlis įrėmintas betoniniais, o ne akmeniniais borteliais? Anot jo, betoniniai borteliai ardo to grįsto lopinėlio stiliaus vienovę.

Į šią kauniečio pastabą atsakė Kultūros paveldo departamento (KPD) Kauno skyriaus vyriausiasis valstybinis inspektorius Liutauras Tarbūnas. Pasak specialisto, tašytų granito blokelių atkarpa Maironio gatvėje buvo įrengta išskirtinai KPD Kauno teritorinio padalinio specialistų iniciatyva, kai buvo tvarkoma Maironio gatvė. Projektiniuose darbuose buvo numatyta sudėti betoninius gatvės bortelius. Siekiant laiku atlikti darbus, akmenų grindinio atkarpą buvo nuspręsta įrengti iš esmės nekeičiant projekto, t.y nekeičiant betoninių bortelių į granitinius. Žinoma, pastarieji geriau derėtų su akmenų grindiniu.

Gyventojai, pasak L.Tarbūno, turi teisę kreiptis į Kauno miesto savivaldybės administraciją prašydami pakeisti minėtus betoninius gatvės bortelius granitiniais. Savivaldybės administracija, gavusi už kultūros paveldo apsaugą atsakingos institucijos pritarimą, gali atlikti bortelių keitimo darbus.


Šiame straipsnyje: miestiečiaikauniečiaitvarkymo darbaiKaunas tvarkosiborteliaipiktinasiskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Oho

Oho portretas
O kodel akyli skaitytojai nieko nesake kai konservai 8 metus nei pirsto nepajudino?

Konkoriežis

Konkoriežis portretas
Akmeniniai borteliai jau pakeisti į betoninius nuo K. Petrausko/Utenos.g sankryžos iki Aklųjų sankryžos. Kitoje pusėje, kur nieko netvarkė, jie dar yra.

Jurga

Jurga portretas
Dėl kažko juk reikia šaukti, kai Kaunas gražėja, o artėja rinkimai, tai šaukti reikia, yra kvailių, kurie tą šauksmą, kad ir nepagrįstą išgirsta, komentuoja, nors realiai situacijos nėra matę. Savaitgalyje teko važiuoti per Prienus, prieš buvusią Prienų autobusų stotį nupjautos tokios gražio, žydinčios liepos, bet prieniškiai nešaukia
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių