Aleksote – ilgai laukti pokyčiai

Šiemet planuojama užbaigti pradėtus gatvių remonto darbus Aleksote. Miesto savivaldybės atstovai vardijo ir vietas, kur atsiras naujos gatvės. Tikima, kad tai leis pagerinti eismo sąlygas.

Darbai jau prasidėjo

Dalis Aleksoto gatvių pasidengs nauja danga, tad bus patogiau pasiekti tiek mieto centrą, tiek "Via Baltica" magistralinį kelią. Dėl prasidėjusių darbų kai kur jau ribojamas automobilių eismas.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis "Kauno dienai" sakė, kad dalis Aleksoto gatvių rekonstruojama pagal integruotų teritorijų teritorijų projektą. Kompleksiniai tvarkymo darbai vyksta Vyčio Kryžiaus, J.Petruičio, J.Čapliko, K.Sprangausko ir Kalvarijos gatvėse.

"Šiose gatvėse darbai prasidėjo dar praėjusiais metais. Tiek Aleksoto seniūnija, tiek miesto taryba matė poreikį, kad minėtos gatvės būtų tvarkomos. Buvo parengti techniniai projektai, parinkti rangovai ir prasidėjo darbai", – sakė A.Pakalniškis.

Specialistas aiškino, kad pagrindinės problemos sprendžiamos Kalvarijos ir Vyčio Kryžiaus gatvėse, nes jos priskiriamos aukštesnei kategorijai.

"Dalyje šių gatvių nebuvo ne tik šaligatvių, kai kur nebuvo ir asfalto dangos. Tad įrengiame šaligatvius, normalią kelio dangą, lietaus nuotekų sistemas. Šių gatvių remontas lems ne tik vietinių gyventojų važiavimo kokybę, bet viso rajono bei susisiekimo tarp rajonų galimybes. Kalvarijos gatvė tarnauja kaip sujungiamoji atkarpa su "Via Baltica" keliu, tad, manau, ši vieta įgaus papildomo populiarumo, ypač atvykstantiems nuo Marijampolės į Aleksotą. Taip tikrai pagerės viso rajono susisiekimas su valstybiniu keliu", – aiškino Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Minėtoje Kalvarijos gatvėje dėl vykdomų darbų jau dabar uždarytas eismas. Vairuotojai negalės maždaug 300 m gatvės atstumu naudotis apie pusantro mėnesio.

Darbų terminai

A.Pakalniškis tikino, kad dalies Aleksoto gatvių tvarkymo darbai prasidėjo dar praėjusiais metais. Šiemet dalį jų tikimasi pabaigti iki vasaros, kitus – iki metų pabaigos.

"Kalvarijos gatvėje liko išasfaltuoti kelių šimtų metrų atkarpą. Šią ir kitas minėtas gatves tvarkyti planuojame užbaigti dar šiemet", – sakė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Jis pažymėjo, kad lygiagrečiai su gatvių tvarkymu vyksta ir "Kauno vandenų" lietaus nuotekų surinkimo projektas, tad kai kur tenka laukti, kol pirmiau ši bendrovė atliks savo darbus, ir tik tad pradėti tvarkyti gatves.

Dalyje šių gatvių nebuvo ne tik šaligatvių, kai kur nebuvo ir asfalto dangos.

Naujos gatvės

Aleksote numatyta nutiesti ir naujų gatvių ar jų atkarpų. Pagal planus, jau šiemet turėtų prasidėti Šeštokų 1-osios ir Alyvų 1-osios gatvių tiesimas.

"Darbai dar nevyksta, tačiau jau parengti techniniai projektai ir ieškomas rangovas. Darbai prasidės šiemet. Tikimės, kad šiais metais ir pabaigsime", – sakė A.Pakalniškis.

Jis aiškino, kad Aleksote įgyvendinama visa transporto jungtis. Pabaigus remonto darbus J.Pabrėžos gatvėje, darbai persikels į Alyvų ir Šeštokų gatves.

"Bus įgyvendinamos magistralinės vadinamų C ir D kategorijų gatvių jungtys, kurios užtikrins visą mikrorajono pralaidumą. Kadangi Vilties gatvėje darbai jau pabaigti, o J.Pabrėžos dar vyksta, vėliau jie persikels į minėtas Alyvų ir Šeštokų gatves. Šių gatvių jungtys yra suplanuotos bendrajame Kauno plane", – sakė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Jis aiškino, kad Aleksote viena pagrindinių gatvių išlieka Veiverių gatvė. Jos būklė šiuo metu yra gana gera, tačiau naujų gatvių jungtimis norima dar labiau pagerinti eismo sąlygas visame Aleksote.

"Naujos gatvės tiesimas prasidės nuo J.Pabrėžos gatvės ir ji susijungs su Veiverių plentu. Čia iš esmės bus viena gatvė, tik su dviem pavadinimais, nes Alyvų gatvė pereina į Šeštokų gatvę, tad kvartalo susisiekimas tikrai pagerės", – apie pokyčius Aleksoto gatvėse aiškino A.Pakalniškis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ilona

Ilona portretas
Dziaugiames,kad remontuojama Kalvarijos gt.,bet ar galima gyventojus palikti be galimybes net neivaziuoti bet netgi ieiti i savo namus?? Kaip iseiti i darba,ka daryti su komunaliniu konteineriu isvezimu ir t.t. Skambinant vadovam FEGDOS firmos,miesto tvarkymo skyriui-skambuciai ignoruojami,net atmetant. Ar yra tokia teise prie pat ivaziavimo i namus iskasti duobe,nepaliekant bent takelio(atidarius vartus -staigus vos ne metro gylio slaitas)

Armoniškių g. gyventoja

Armoniškių g. gyventoja portretas
Labai sveikintini visi vykstantys darbai. Visi Visi vykstantys darbai yra sveikintini. Tačiau KADA PLANUOJAMAS ESFALTUOTI ARMONIŠKIŲ ŽVIRKELIS? KELI KILOMETRAI NUO MIESTO CENTRO, O GYVENAME KAIP ZIMBABVĖJE- NEI ESFALTO NEI ŠALIGATVIŲ!!!?

Ramutė

Ramutė portretas
Gatvių remontas Aleksote sveikintinas tik labai lėti remonto tempai.Trys metai,o gal daugiau,kaip Linksmadvaryje,pakloti kanalizacijos tinklai.Gatves išleistos,kitaip tinklų nepaklosi,o kur nuėjo lėšos, dangų atstatymui,gatvės duobėtas,be šaligatvių,kyla klausimų,ar Linksmadvaris Kauno dalis ar be šeimininko.Tarp kitko šis rajonas net parduotuvės neturi kodėl gerbiami ponai??miesto tarybos nariai.Uz ką balsuoti,kur pazadukai.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių