Aleksoto sporto istoriją kuria ir moksleiviai

Tradicines Aleksoto jaunimo sporto žaidynes vainikavo ne vien trofėjų dalybos – prizininkus pagerbė ir iš šio Kauno miesto rajono kilę ar jame gyvenantys sportininkai.

Vakar Aleksoto seniūnijoje apsilankė krepšininkas žalgirietis Edgaras Ulanovas, buvęs plaukikas, daugkartinis Europos vicečempionas, nūnai – premjero Algirdo Butkevičiaus patarėjas Vytautas Janušaitis, Regionų krepšinio lygos (RKL) vykdantysis direktorius Dainius Čiuprinskas, stalo teniso veteranas Ramunis Budriūnas.

"Aleksotiškių indėlis į Lietuvos didįjį sportą ir praeityje, ir dabar – didžiulis. Mūsų bendruomenė tuo labai didžiuojasi", – pabrėžė Aleksoto seniūnė Liukrecija Navickienė.

Su Aleksotu glaudžiai susiję praeityje žinomi Lietuvos futbolininkai Kęstutis Birieta, Algirdas Žilinskas, Algirdas Vosylius, Arvydas Binkauskas, Vaidotas Žitkus, Vytautas Lydeka, Povilas Grigonis, Vladas Ulinauskas, Edmundas Danilevičius, taip pat – stalo tenisininkės Asta ir Roma Giedraitytės (A.Stankienė ir R.Garkauskienė – aut. past.), krepšininkas Linas Kleiza, boksininkas Egidijus Kavaliauskas.

"Mums saviškiai – ir naujakuriai, o tarp jų yra Fredos miestelyje gyvenantis vienas Kauno "Žalgirio" trenerių Šarūnas Jasikevičius", – sakė seniūnė.

Šiemet Jaunimo sporto žaidynėse aktyviai dalyvavo Tirkiliškių pradinės mokyklos, Jurgio Dobkevičiaus progimnazijos ir Šv. Pranciškaus gimnazijos komandos. Jos išmėgino jėgas futbolo, krepšinio, tinklinio, stalo teniso, kvadrato ir estafečių varžybose.

"Susumavę rezultatus nustebome: J.Dobkevičiaus progimnazijos ir Šv. Pranciškaus gimnazijos atstovai surinko po lygiai taškų! Tačiau abi komandos vertos čempionės titulo – už masiškumą, azartą, tikslo siekimą", – papasakojo L.Navickienė.

Be to, gimnazistai, rengdamiesi susitikimui su žinomais atletais, sporto organizatoriais bei vadovais, parengė apie juos referatus.

"Tai buvo siurprizas mūsų svečiams. Tikimės, jie ir ateityje nepasididžiuos – dalyvaus bendruomenės renginiuose, o mes domėsimės, kaip jiems sekasi ir juos palaikysime", – tvirtino L.Navickienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių