Apdovanoti gabiausi Kauno abiturientai

Kauno miesto rotušėje pagerbti geriausiai egzaminus išlaikę moksleiviai. Apdovanotas net 41 abiturientas, iš valstybinių brandos egzaminų gavęs bent du šimtukus.

Šimtukų lietus

Praūžus brandos egzaminų sesijai geriausi Kauno abiturientai sulaukė miesto valdžios padėkos. Ketvirtadienio popietę per 40 abiturientų buvo apdovanoti garbingoje miesto vietoje – Kauno rotušėje. Miesto apdovanojimą gavo tie, kurie iš valstybinių brandos egzaminų gavo du ir daugiau šimtukų.

Dešimt Kauno miesto abiturientų iš atskirų dalykų valstybinių brandos egzaminų gavo po tris šimtukus (Robertas Maleckas, Emilija Petraškaitė, Paulius Saulėnas, Austėja Mikalčiūtė (VšĮ Kauno technologijos universiteto gimnazija); Milda Petrikaitė (Kauno Jono Basanavičiaus gimnazija); Gintarė Nomeikaitė, Simonas Gervė, Gediminas Milašius, Sintija Raudonytė (Kauno „Saulės“ gimnazija); Marius Bytautas (VšĮ Vytauto Didžiojo universiteto „Rasos“ gimnazija). Likusieji šventės dalyviai surinko po du šimtukus.

Akivaizdu, jog kauniečiams kalbėti anglų kalba keblumų nebus, nes jie puikiai išlaikė privalomąjį anglų kalbos valstybinį egzaminą – gavo net 150 šimtukų. Kauno abiturientai taip pat gerai išlaikė matematikos egzaminą – net pusšimtis moksleivių iš įvairių Kauno mokyklų mėgausis brandos atestate įrašytais aukščiausiais įvertinimais.

„Jūs jau be penkių minučių studentai. Esate puikus įrodymas bendraamžiams, kad turint šiek tiek talento ir įdedant darbo galima pasiekti puikių rezultatų, taip įprasminant savo didžiules pastangas. Kitas svarbus dalykas – jūsų pačių nusiteikimas, kad tokių rezultatų reikia“, – sveikinimo kalboje sakė vicemeras Simonas Kairys.

Šiemet bendras šimtukininkų skaičius tikrai džiugina. Visame Kaune net 272 abiturientai gavo maksimalų įvertinimą.

Jei ne 100 – apeliacija

Kalbinti abiturientai vieningai tikino, kad laikant egzaminus tik maža dalis buvo sėkmės, kita – didelis darbas. Tris šimtukus gavęs KTU gimnazijos absolventas P. Saulėnas sakė, kad ruošėsi visus dvylika metų.

„Rezultatai nenustebino. Sakiau, jei ne šimtas – teiksiu apeliaciją. Matematikos ir informacinių technologijų egzaminų rezultatų tokių ir tikėjausi,o dėl chemijos buvo neaišku“, – kalbėjo programavimą užsibrėžęs studijuoti jaunuolis.

Paulius nusivylė tik vienu dalyku – esą anglų kalbos egzaminas nepasisekė ir jis gavo vos 80 proc., tačiau tai vis tiek nesutrukdys studijuoti Lietuvoje.

Dviejų šimtukų savininkė Simona Šileikytė taip pat sakė, kad pasiliks studijuoti gimtoje šalyje, tačiau dar nėra tiksliai apsisprendusi, kur labiausiai norėtų.

„Du šimtukai sudaro vos 0,4 balo, o svarbūs ir kiti egzaminai, kurie ir nulems, ar įstosiu“, – sakė S. Šileikytė, prisiminusi, kad anglų kalbos egzaminas jai buvo sunkiausias, nes buvo pirmasis ir kankino didžiausias jaudulys.

Vienas iš septynių

Kauno abiturientas Mikas Stonis parodė ypač geras istorijos žinias. Visoje Lietuvoje šiemet buvo vos septyni abiturientai, kurie iš šio egzamino gavo šimto balų įvertinimą, todėl vaikinui tai yra didelė garbė.

„Paskutinį mėnesį daug mokiausi ir nėjau vakaroti su draugais, kartojausi, skaičiau konspektus. Istorija man labai įdomi, bet manau, kad buvo ir dalelė sėkmės“, – sakė M. Stonis, Anglijos Mančesterio universitete studijuosiantis rinkodarą.

Mikas pasakojo, kad egzaminas nebuvo sudėtingas, vis dėlto buvo painu. Keliose vietose jis nebuvo tikras, ar parašė tinkamą formuluotę, nes atsakė gana abstrakčiai. Tačiau sužinojęs, kad į pateiktas užduotis atsakė teisingai, o visoje šalyje – tik keletas istorijos šimtukininkų, jautėsi labai ypatingai.

Šimtuko kaina

Kauno rotušėje miesto valdžia ranką paspaudė ne tik geriausiai egzaminus išlaikiusiems abiturientams, bet taip pat ir jų mokytojams. J. Jablonskio gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja Vilma Bartaševičienė tikino, kad per ilgametę patirtį išmoko atskirti gabius mokinius. Savo šimtukininkei aukščiausius rezultatus ji prognozavo jau nuo devintos klasės.

„Manau, kai yra puikūs mokiniai, mokytojams dirbti yra gerokai lengviau. Sėkmės formulės, kuri visiems tiktų, tikrai nėra, nes reikia prie kiekvieno prieiti ir rasti bendrą kalbą. Vaikams krūvis iš tiesų yra didelis, ir kiekvienas mokytojas nori, kad jo dalyko rezultatai būtų geriausi“, – sakė pedagogė.

Tačiau mokytoja prisipažįsta, kad mažinti krūvio nereikėtų, nes kitu atveju vaikai aptingtų arba neišryškėtų tikrieji talentai. O dažniausiai gerai pasirodo tie mokiniai, kurie viskuo domisi, daug skaito ir sklandžiai dėsto mintis.

Geriausios mokyklos

Kai paaiškėjo pirmieji brandos egzaminų rezultatai, „Kauno diena“ skelbė, kad aiškėja lyderiaujanti mokykla – KTU gimnazija. Po visų egzaminų ši mokymosi įstaiga geriausios pozicijos neapleido. KTU gimnazijos moksleiviai surinko net 67 šimtukus.

Antroje vietoje pagal 100 balų įvertinimą liko Kauno „Saulės“ gimnazija. Šiemet čia – 35 šimtukininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Audrius

Audrius  portretas
O kodėl straipsnyje nėra paminėta Kauno Jėzuitų Gimnazija, kurioje buvo gauti 37 šimtukai? Tai antras rezultatas Kauno mieste!

mokytoja

mokytoja portretas
Lietuvių kalbos egzamino struktūra ir vertinimo normos turi keistis (tik niekas nekeičia), situacija absurdiška. Mokytojai lituanistai jaučiasi labai blogai, nes Nec-as nereaguoja į pasiūlymus, reikalavimus. Mokytojai moko pagal programą, vertintojai taiso pagal vertinimo normas, o kai pasirodo rezultatai - baisu. Turėtų Nec atsiųsti ištaisytus darbus, kad abiturientai kartu su savo mokytojais galėtų aptarti darbus - matytų, ar rašinys nevykęs, ar ištaisyta neprofesionaliai.

Šimtukininko mama to bobule

Šimtukininko mama to bobule portretas
Maniškis gavo šimtuką be jokių "papildų".
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių