Ar ant Trijų mergelių tilto reikėjo keisti dviračių tako pusę?

Praėjusią savaitę į kauniečių pamėgtą laisvalaikio vietą – Panemunės šilą – vedantis Trijų mergelių tiltas sulaukė permainų. Pakeista dviračių tako vieta – anksčiau dviratininkai į Panemunės šilą važiuodavo dešiniąja tilto puse, dabar jiems skirta kairioji tilto pusė.

„Prieš keletą dienų susiruošiau dviračiu pasivažinėti po Panemunės šilą. Tai darau dažnai. Buvau įpratęs  Trijų mergelių tiltu į Panemunę važiuoti dešiniąja puse. Todėl nustebau, iš tolo pamatęs, kad ja eina daug pėsčiųjų. Netrukus pamačiau nupieštus ženklus ir supratau, kodėl taip yra – dabar pėstiesiems skirta ta tilto pusė, kuria anksčiau važinėdavo dviratininkai. Nesuvokiu, kam reikėjo tų permainų, iš įpročio vis dar norisi važiuoti ankstesniu dviračių taku“, - portalui kauno.diena.lt pasakojo dažnai Panemunės šile ir paplūdimyje besilankantis Gintaras.

Pasak jo, ne visiems žmonėms lengva greitai persiorientuoti. „Tačiau yra kam tokios permainos naudingos – ant tilto su meškerėmis stovintiems vyrams. Jiems dabar saugiau žvejoti, nes vyrai stovi toje tilto pusėje, kuria važiuodavo dviratininkai. Leisdamiesi  į pakalnę  kai kurie dviratininkai tiesiog praskriedavo, todėl  kildavo pavojus užvažiuoti ant nelabai atsargaus žvejo“, - teigė Gintaras.

Pakalbinau nemažai ant tilto sutiktų kauniečių – tiek pėsčiųjų, tiek dviratininkų. Jų nuomonės išsiskyrė. Vyresni teigė, kad  permainos jiems nepatinka, nes taip greitai prie naujovių negali priprasti. Kai kurie kalbinti žmonės mano, kad dabar bus saugiau pėstiesiems, o dauguma tvirtino, kad  nemato jokio skirtumo.

„Eidavau viena tilto puse, dabar žingsniuosiu kita. Ženklai nupiešti, visiems turėtų būti aišku, kur galima eiti, o kur minti dviračiu. Manau, greitai prie pakeitimų pripras tiek pėstieji, tiek dviratininkai. Nebus tokių problemų kaip Melnragėje. Ten kai kurios moterys daug metų negali priprasti prie pasikeitimų – buvęs moterų paplūdimys jau 10 metų yra bendras, o jos vis dar deginasi nuogos“, - juokdamasis aiškino ant tilto sutiktas Saulius.

Anksčiau pėstieji eidavo kaire tilto puse


Šiame straipsnyje: Trijų mergelių tiltasdviračių takasskaitytojo naujienadviratininkaipėstiejiPanemunės šilas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jota

Jota portretas
Na, gera važiuoti į darbą dviračiu, o tuo labiau per mišką, todėl nesąmonė uždrausti ten važiuoti dviračiais, juk geriau negu mašina, kuri teršia orą ir nuo to visi serga. Vieni kitiems būkime atidesni ir viskas bus gerai.

Anonimas

Anonimas portretas
Gyventoja, jūs teisybę sakote. Pritariu.

Gyventoja

Gyventoja portretas
Panemunės šile labai bloga padėtis, dviratininkai trukdo pėstiesiems. Dviračių takai turi būti atskirti nuo pėsčiųjų takų, o ne taip pusė pėstiesiems, kita pusė dviratininkams. Nesaugu vaikščiojantiems su vaikais ir senjorams. Lėšos skirtos takų apšvietimui, kam naktį apšviesti mišką, geriau būtų skirtos lėšos atskiriems takams.
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių