Ar balintumėtės dantis kirpykloje?

Kauno visuomenės sveikatos centras pastaruoju metu sulaukia nemažai skambučių iš kauniečių, norinčių kirpyklose ir grožio salonuose teikti dantų balinimo be vandenilio peroksido procedūrą.

Kad ir kokia nekalta ši procedūra atrodytų, Kauno visuomenės sveikatos centro Visuomenės sveikatos saugos skyriaus vyriausioji specialistė Auksė Dabrilaitė perspėja: šią procedūrą gali atlikti tik gydytojai odontologai, gydytojai odontologai specialistai ir burnos higienistai gydymo įstaigoje po gydytojo odontologo konsultacijos.

"Tikslaus į mus besikreipiančių asmenų skaičiaus nežinome, bet susidomėjimas tikrai yra. Vis dėlto viena yra žmonių norai, kita – įstatymai", – teigė A.Dabrilaitė.

Dantų balinimo procedūros yra priskiriamos asmens sveikatos priežiūros paslaugoms, nes jų metu naudojant tam tikrus  veiksnius (cheminius, fizikinius ir kt.) daromas poveikis žmogaus danties audiniams. Dėl įvykusios reakcijos pakinta jų struktūra.

Be to, prieš atliekant šias procedūras, tam, kad būtų užtikrintas paciento dantų ir burnos gleivinės saugumas, prognozuojama danties audinių galima reakcija į poveikį, turi būti įvertinta dantų ir aplink juos esančių dantenų, burnos gleivinės, liežuvio būklė.

Pasak A.Dabrilaitės, procedūros, naudojant LED lempas be vandenilio peroksido ar kitas priemones bei medžiagas dantims balinti, gali būti atliekamos tik juridinių asmenų užregistruotose gydymo įstaigose. Individualią veiklą vykdantys asmenys tokio leidimo gauti negali.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kas per

kas per portretas
absurdas tokių paslaugų teikimas kirpyklose. Nors bukučiai gal joms ir naudosis, kas gali žinot,nes papigiai matyt bus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių