Ar „Britanikos“ vaiduoklį išjudins Dovydo šūvis?

  • Teksto dydis:

„Dovydas prieš vaiduoklį Galijotą. Šovinys į gigantą paleistas“, – milžinišką kūrinį, atsiradusį ant aušintuvės sienos, savo feisbuko paskyroje pristatė menininkas Morfai.

Nusitaikyta į Kęstučio gatvės ir viso miesto monstrą. Nebaigtas statyti ir iki šiol nenaudojamas 14 aukštų, 500 vietų viešbutis „Britanika“, į kurį ir paleistas šovinys, pradėtas statyti dar 1986 m.

Per tą laiką dėl savo gigantizmo ir tai, kad buvo paliktas likimo valiai, pastatas tapo vienu iš dažniausiai minimų Kauno vaiduoklių. 

Portalui kauno.diena.lt Morfai pasakojo, kad leidimus įgyvendinti savo sumanymui gauti pavyko per pusmetį. Pačiam piešiniui prireikė vos dviejų dienų. „Užteko savaitgalio“, – kalbėjo 13 metrų aukščio kūrinio autorius.

Jis teigė, kad taikiniu pasirinkta „Britanika“, nes sunku būti abejingu miestą bjaurojantiems vaiduokliams. Tad vis kirbėjo mintis, kaip sukurti ką nors tokio, kuo būtų galima atkreipti visuomenės ir atsakingų asmenų dėmesį į šią įsisenėjusią problemą.   

Panašios istorijos buvęs „Respublikos“ viešbutis jau sulaukė savo valandos – jis yra griaunamas. Jo vietoje bus statomas modernus verslo centras „Magnum“.

Ant „Respublikos“ puikavosi Morfai piešta sraigė, simbolizavusi itin lėtai spręstą šio monstro likvidacijos klausimą.

Vasarą iš centro kūrėjo žvilgsnis nukryps į Dainavą. „Ten dar nėra nė vieno piešinio“, – apie pasirinkimą, kur piešti toliau, sakė Morfai. Šiemet jis planuoja įgyvendinti dar du kūrybinius sumanymus, tačiau nieko konkretaus dar nėra nusprendęs.  

Kūrinys „David“ yra programos „Iniciatyvos Kaunui“ remiama iniciatyva. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neišjudins, nes per daug taikinių

Neišjudins, nes per daug taikinių portretas
Pastatas nuosavybės teise priklausė Kauno miesto savivaldybei, kuri kreipėsi į teismą dėl sutarties nutraukimo su UAB "Britanika". 2007 metais meru tapęs A. Kupčinskas inicijavo taikos sutartį, kuri ir buvo pasirašyta 2007 m.lapkričio 30 d. Tada A. Kupčinskas viešai pareiškė: "Kauno miesto savivaldybė, taikiai išsprendusi ginčą civilinėje byloje, ne tik kad pasiekė Savivaldybei ekonomiškai naudingesnių įsipareigojimų, bet ir sudarė sąlygas Kauno miesto įvaizdžiui gerinti".

Na

Na portretas
Gestas gal ir reikšmingas, bet sugadino labai gražų grafiti užpiešdamas ant dalies viršaus. Nebent tas apačioje esantis grafitis buvo jo paties pieštas, jei ne, tai gaila kito menininko sugadinto darbo. Užteplioti žodžiai " Things have to be written to be true"...

Dzin

Dzin portretas
Labai gražus dailininko žestas, kad už savo lėšas parodė...;-? Į naikintojų prie pastato savininkų sąrašą reikėtų įtraukti ir statybos inspekciją, urbanistikos ir kultūros paveldo specialistus, nes jiems dzin kaip ir savininkams kaip atrodo miestas.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių