Atliekų išvežimas Kauno regione brangs penktadaliu

  • Teksto dydis:

Nuo kitų metų kovo 1 dienos atliekų išvežimo mokestis Kauno, Kėdainių, Kaišiadorių, Raseinių ir Jonavos rajonuose bei Kauno mieste didinamas 20 procentų. Nauji įkainiai lapkričio 27 dieną patvirtinti Kauno regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) dalininkų susirinkime, rašo „Lietuvos žinios“.

Centros direktorius Kęstutis Balčiūnas kaip pagrindines mokesčio kilimo priežastis nurodė augantį taršos mokestį už pašalinamas atliekas sąvartynuose, per metus 10 eurų už toną pabrangusį atliekų deginimą Klaipėdos kogeneracinėje elektrinėje, kasmet 1,5 karto išaugančius didelių gabaritų aikštelėse tvarkomų atliekų kiekius ir aikštelių išlaikymo sąnaudas, naujus investicinius projektus, susijusius su Zabieliškio sąvartyno plėtra, bei kitus makroekonominius veiksnius.

„Prieš keletą metų Vyriausybė buvo suplanavusi, kad 2018 metais Lietuvoje veiks trys atliekų deginimo įmonės. Su tuo buvo susijęs sprendimas kitąmet pabranginti šiukšlių vežimą į sąvartynus. Bet valstybė planą įgyvendino tik iš dalies. Šiukšlės kol kas deginamos tik Klaipėdoje. Bet sąvartyno mokesčio augimas nebuvo atšauktas“, – teigė Kauno rajono savivaldybės Aplinkos skyriaus vedėjas Darius Šlapikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nabageliai

Nabageliai portretas
Geda Kaunui,kai visam pasaulyje atlieku verslas yra labai naudingas,musu nabageliu Lietuvoje jis niekai net saves neatperka.Tai prakeiti apetitai situ verslininku,jiems niekaip negana.Sukurptos ministerijo,zinybos,visokie klerkai,o tiesos kaip nebuvo taip ir nera.Klaipedoje surado galimybe nedidinti mokescio,o pas mus tai jau jokiu iseiciu tai ir neieskota.Juk reikia pelno ir nebet kokio o milijonu.

rita

rita portretas
visai nereikia tada rušiuotir

Aš portretas
be gamyklą juk jau stato Kaune
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių