Atsargiai! Pavojingas Senamiesčio grindinys

Savaitgalį Kaune vykusi mugė vienai kaunietei ilgam išliks atmintyje ne tik dėl malonių pirkinių ir smagaus šurmulio. Lūžusi nosis, nubrozdintas veidas, mėlynėmis pasipuošusios abi akys – tokia moters šiandiena.

Tino akyse

Su kauniečiu Mindaugu Stanevičiumi susitikome netoli Vilniaus ir L.Zamenhofo gatvių sankirtos. "Gerai įsiminiau šią vietą, nes turėjau nurodyti kviesdamas Greitąją medicinos pagalbą", – vyras patraukė kelis žingsnius į Vilniaus gatvės vidurį prie akivaizdžiai virš akmeninio grindinio iškilusio vieno akmens.

Būtent šis atitrūkęs ir kelis centimetrus virš grindinio iškilęs akmuo tapo sekmadienio popietę patirtų M.Stanevičiaus sutuoktinės traumų kaltininku. Vyras pasakojo su žmona apėję Vilniaus gatvėje išsidėsčiusius mugės prekiautojus ir pilnomis rankomis pirkinių jau traukė atgal prie automobilio.

"Ėjau šiek tiek priekyje, o ji gal per žingsnį ar du atsilikusi. Akimirksniu atsisukdamas pamačiau, kaip ji visu ūgiu krinta ant grindinio. Ji net nespėjo rankomis atsiremti, kažkaip susilaikyti, tiesiog vožėsi stačia galva. Nukrito ir net nejudėjo kažkiek laiko", – vyras neslėpė tuo metu aplankius pačioms baisiausioms mintims.

Šaukė žmoną vardu, pajudino ir tik po kelių akimirkų pamatė ją atsimerkiant. Padėjęs atsistoti, laikė apkabinęs sutuoktinę, kol mugės prekybininkai atnešė kėdę. Moteris toli gražu ne iš karto susivokė, kas įvyko. Vyras pasakojo nuėmęs žmonai sulūžusius akinius pastebėjo, kaip akyse ėmė tinti jos veidas.

Užkliuvo ne vienas

Akimirksniu atsisukdamas pamačiau, kaip ji visu ūgiu krinta ant grindinio. Ji net nespėjo rankomis atsiremti, kažkaip susilaikyti, tiesiog vožėsi stačia galva. Nukrito ir net nejudėjo kažkiek laiko.

Jau vėliau ligoninėje medikai konstatavo, kad nuo smūgio į grindinio akmenis moteriai lūžo nosis. Po vyro pasakojimo medikams, kad moteris greičiausiai buvo netekusi sąmonės, jai peršviesta galva, tačiau nuotrauka nieko bloga neparodė. "Dar nežinia, kaip bus su dantimis, nes skauda taip, kad prisiliesti negali", – pasakojo M.Stanevičius.

Pasakodamas sutuoktinei nutikusią nelaimę, vyras beveik visą laiką koją laikė ant iškilusios akmens ir neieškodamas kaltų klausė, ar taip turėtų būti. M.Stanevičius atminė, kad kol laukė atvykstančių medikų, viena mugėje prekiavusi moteris užsiminė, kad šioje vietoje mugės metu ar ne šeši žmonės užkliuvo. Aniems pavyko išvengti sunkių traumų.

"Kauno diena" įsitikino, kad tokių iškilusių, judančių, kaip pieniniai vaiko dantys, grindinio akmenų, galinčių tapti rimta kliūtimi, Vilniaus gatvėje tikrai ne vienas.

Pradėta tvarkyti

M.Stanevičius prisipažino girdėjęs istorijų, kad automobilių vairuotojai duobėtose Kauno gatvėse prakiurdę padangas kreipdavosi kompensacijos į Kauno savivaldybę, tačiau tikino dar rimtai nesvarstęs, ar derėtų kažką daryti dėl sutuoktinės patirtos traumos.

Kauno savivaldybės miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis pripažino, kad senojo akmeninio grindinio problemos yra žinomos. "Jau pradėti Vilniaus, Muziejaus ir kitų gatvių, kurios grįstos akmenimis, einamojo remonto darbai. Artimiausiu metu bus sutvarkytos visos vietos, kur yra atitrūkę grindinio akmenys", – aiškino A.Pakalniškis.

Savivaldybės atstovas apgailestavo dėl "Kauno dienos" aprašytos nelaimės. Grindinys kasmet tvarkomas, tačiau po žiemos tai vienoje, tai kitoje vietoje senojo grindinio akmenys išsijudina ir pakyla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi taigi

Taigi taigi portretas
Tai ir iškilnoti, kad meras nori tvarkyti. Autentišką grindinį išveš (kaip Vilniuje), paklos betonines trinkeles....jokiu būdu neleisti to daryti, prarasime miesto istorinį paveldą. Manau, atsakingiems retkarčiais reikia išlipti iš automobilių ir laiku tvarkytis, o ne sapalioti apie buvusią žiemą, kurios kaip ir nebuvo. Grindinys stovėjo šimtmečius ir dar tiek stovės, tik reikia tinkamai prižiūrėti.

kaunietė

kaunietė portretas
matėme šį įvykį, galvojau, kad dviratininkas apisvertė, nes ką tik pro šalį buvo pravažiavęs. tikrai atrodė baisiai . Beje, visame senamiestyje grindinys yra katastrofiškas, negali nei minutei atsipalaiduoti ir nežiurėti sau po kojomis. Nežinau, dėl kokios priežasties tie akmenys taip iškilnoti, bet tikrai nei vienais metais anksčiau taip blogai nebuvo. Skubiai reikia ten tvarkyti.

Kaunas

Kaunas portretas
geras advokatas zinos ka reik dariti
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių