Atsibudo tame pačiame name – tik ne tuo adresu

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

"Gerbiama redakcija, ar galite man paaiškinti, kaip čia yra, kad bendrovė "Kauno vandenys" siunčia man mokesčių lapelį į Algirdo Šociko g., o aš gyvendamas Siūlų g. vis dėlto gaunu tą mokesčių lapelį?" – klausė Šančių gyventojas Henrikas.

Pagal Vyriausybės nurodymą Kaune baigiama keisti 63 gatvių pavadinimus. Didysis sąmyšis, atrodė, jau praeityje, tačiau vis dar atsiranda kauniečių, atsibudusių tame pačiame name, tik ne tuo adresu.

Nieko nežinojo

"Gerbiama redakcija, ar galite man paaiškinti, kaip čia yra, kad bendrovė "Kauno vandenys" siunčia man mokesčių lapelį į Algirdo Šociko g., o aš gyvendamas Siūlų g. vis dėlto gaunu tą mokesčių lapelį?" – klausė Šančių gyventojas Henrikas.

Vyras pasakojo, kad paštininkė suplukusi lakstė ieškodama A.Šociko g. Galiausiai adresatų ėmė ieškoti pagal vardus ir pavardes. Ne vienus metus spaudą, laiškus, reklamas ir kitą paštu siunčiamą informaciją nešanti moteris savo klientus pažįsta pagal pavardes.

"Mums tai buvo šokas. Kaip čia taip? "Kauno vandenys" mums paaiškino, kad miesto savivaldybė juos informavo, jog Siūlų g. atkarpa nuo L.Ivinskio g. pervardyta A.Šociko vardu. Nieko apie tai nežinojau", – stebėjosi Šančių gyventojas.

Vyras svarstė, ar apie pokyčius žino greitoji medicinos pagalba, ugniagesiai, policija. Vyras guodėsi esantis silpnos sveikatos, todėl dabar nežino, kokiu adresu jam kviesti pagalbą. Galiausiai net jei jau ta gatvė yra A.Šociko, kodėl lentelės su gatvių pavadinimais skelbia, kad čia driekiasi Siūlų g.

Nurodyta pakeisti

Kauno savivaldybės Urbanistikos skyriaus Infrastruktūros poskyrio vyriausiasis specialistas Ramūnas Deveikis patvirtino, kad Siūlų g. pervardyta dar birželio mėnesį. Tai padaryta vykdant Vyriausybės nurodymą.

Pasak R.Deveikio, pagal vidaus reikalų ministro įsakymą gatvė turi būti ištisinė, kitų objektų neskaidoma ir nedalijama linija. Suskaidytų ir neištisinių gatvių Kaune buvo suskaičiuota 63. Didžioji dalis tokių gatvių jau pervardytos.

Štai Siūlų g. tinkamas pavadinimas dėl jos paveldinio statuso buvo rastas tik vasarą. Kauno miesto taryba pritarė, kad praeityje garbaus boksininko, prieš keletą metų iškeliavusio anapilin A.Šociko vardo suteikimas Siūlų g. bus tikrai tinkamas.

Atliko pareigą

Paaiškinimo paprašęs kaunietis suskubo pranešti ir apie tai, kad galiausiai gavo pranešimą apie birželį pakeistą gatvės pavadinimą. "Kas trukdė tai padaryti anksčiau", – stebėjosi kaunietis.

Savivaldybės specialistas atšovė, kad apie Siūlų g. pavadinimo keitimą buvo viešai paskelbta. Be to, specialistas paaiškino, kad kiekvieno gatvės, kurios pavadinimas keičiamas, gyventojo neprivalo informuoti. "Kokia būtų klausimų lavina ir dar didesnis darbo krūvis", – paaiškino R.Deveikis.

Vyriausybės nutarime reikalaujama apie gatvės pavadinimo pakeitimą paskelbti savivaldybės interneto puslapyje ir pakabinti pranešimą seniūnijoje. Įsivaizduojama, kad to pakanka, nes bėgdami po darbų namo beveik visi kauniečiai dar užsuka į seniūnijas, o grįžę namo studijuoja Kauno savivaldybės svetainę.

Dar ne pabaiga

Urbanistikos skyriaus specialistas R.Deveikis nuramino, kad kai kurioms tarnyboms, tiekiančioms vandenį, elektrą, dujas, ir gyvenamuosius namus eksploatuojančioms įmonėms buvo pranešta apie pasikeitimą. Specialiosios tarnybos esą pačios nuolat atnaujina jų naudojamus žemėlapius, todėl problemų neturėtų kilti.

Specialistas paaiškino, kad didžiosios dalies nurodytų gatvių pavadinimai jau pakeisti. Liko penkios neištisinės gatvės, kurios nutrūksta ir vieną jų dalį reikia pervardyti. Toks likimas ištiks Kurpių, Žilvičio, Archyvo, Girstupio ir Pikulo g.

"Dėl Pikulo g. turėsime daugiausia rūpesčių. Nutrūkusioje dalyje yra apie 70 adresų", – rūpesčiais dalijosi R.Deveikis. Valdininkas ramino ir dėl to, kad interneto žemėlapiuose esą dar negalima rasti gatvių naujais pavadinimais. Esą žemėlapiai atnaujinami tik metų laikotarpiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nike Air Huarache Trainers

Nike Air Huarache Trainers portretas
http://asita-di.com/panfu/img/images/index.htmlNike Air Stab taille 44 size 10US Nike Air Huarache Trainers http://asita-di.com/panfu/img/images/28_nike.html

orkas

orkas portretas
kai nera ka veikt miesto labui, tada keiciami gatviu pavadinimai.o keiciami labai daznai...

Šocikas

Šocikas portretas
Kauno savivaldybė ir vėl pokštus krečia. Keitalioja ilgamečius pavadinimus ir dar mat purtosi darbo su tuo susijusio. Nedovanotinas atlaidumas. Taip ir matau, kaip pencininkas bėga tikrinti kokios nors svarbios savivaldybės indormacijos. Arba dar geriau, prašo kaimynų panaršyti internete, dėl galimai paskelbtos svarbios informacijos - maža ką, gal pavadinimą pakeis vėl..
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių