Atsistatydino LSU rektorius: laikinąja vadove tapo D. Rėklaitienė

  • Teksto dydis:

Trečiadienį dėl netinkamo Lietuvos sporto universiteto (LSU) Tarybos įpareigojimų vykdymo pareikštas nepasitikėjimas rektoriumi Aivaru Ratkevičiumi, jis atsistatydino iš rektoriaus pareigų.

Patenkinus jo prašymą, laikinąja rektore nuo ketvirtadienio paskirta docentė daktarė Diana Rėklaitienė, pranešė LSU.

Artimiausiu metu Taryba ruošiasi apsispręsti dėl naujo rektoriaus rinkimų datos.

„Tikimės, kad naujoji Lietuvos sporto universiteto vadovė užtikrins Senato ir Tarybos sprendimų įgyvendinimą bei tęstinumą, paskatins aktyvesnį Universiteto bendradarbiavimą su Seimu, Švietimo ir mokslo ministerija bei socialiniais partneriais“, – LSU pranešime spaudai cituojamas Tarybos pirmininkas Arūnas Kučikas.

A. Ratkevičius LSU rektoriaus pareigas ėjo kiek ilgiau nei metus – nuo 2016 metų rugsėjo.

Pagal Vyriausybės planą, LSU turėtų būti jungiamas prie Lietuvos sveikatos mokslų universiteto. Tam prieštarauja šios aukštosios mokyklos Senato pirmininkas, buvęs universiteto rektorius Albertas Skurvydas.

Pasak jo, Lietuvos sporto mokslas gali būti vystomas tik autonomiškame universitete, o šį siekį esą palaiko LSU darbuotojai, Senatas ir Taryba, daugiau kaip 30 miestų ir rajonų savivaldybių, sporto šakų federacijų, Europos sporto universitetų bei įvairių sporto organizacijų vadovai bei kiti socialiniai partneriai, be to, peticiją prieš LSU naikinimą pasirašė apie 3000 žmonių.

Laikinoji rektorė 1995 m. Lietuvos kūno kultūros akademijoje (dabar – Lietuvos sporto universitetas, LSU) baigė kineziterapijos bakalauro studijas, o 1997 m. tapo kineziterapijos magistre. 2003 m. jungtinėje Lietuvos kūno kultūros akademijos (dabar – Lietuvos sporto universitetas) ir Vilniaus pedagoginio universiteto (dabar – Lietuvos edukologijos universitetas) doktorantūroje apsigynė socialinių mokslų (edukologijos) daktaro disertaciją.

Nuo 1997 m. dirbo asistente ir lektore Lietuvos kūno kultūros akademijoje (dabar – Lietuvos sporto universitetas, LSU). Nuo 2009 m. – Taikomosios fizinės veiklos katedros docentė. 2009-2011 m. dirbo Rekreacijos, turizmo ir sporto vadybos katedros vedėja, o nuo 2014 m. vadovavo LSU Treniravimo mokslo katedrai. Nuo 2015 m. – LSU Senato narė, o 2016 m. tapo LSU Tarybos nare. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
Tikrai teisingas sprendimas, kad būtų prijungtas prie sveikatos universiteto. Juk panašios krypties esama, viskas dėl žmogaus sveikatos. Jei bus apjungtas, tai kaip ir naujo rektoriaus nereikia, nes tai bus tik skyrius ar padalinys.

Aurimas

Aurimas portretas
Tai seniai joks universitetas, tai įstaiga išduodanti diplomus.Keisti dėstytojai, neinantys į paskaitas. Jei jis liks savarankiškas, tai jokios mokslo reformos nėra.

taip

taip portretas
Seniai reikėjo. Kokia studijų kokybė? Jokios! Paskaitos nevyksta, jeigu pasiskųsi, susidoros. Juokinga - universitetas! Net kolegijos lygio nesiekia (nekalbu apie tuos kelis ten dėstančius korifėjus)
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių