Augalams apsaugoti – nemokami eglišakiai Kaune

Du penktadienius – lapkričio 23 ir lapkričio 30 dienomis miškininkai nemokamai dalins eglišakius žmonėms, planuojantiems apdengti ir taip nuo šalčio apsaugoti savo augalus. Kauniečiai eglišakius galės paimti atvykę prie artimiausios girininkijos pastato.

Eglių šakos bus paruoštos visose 17 Kauno girininkijų, o žmonių girininkai lauks nuo 8 iki 15 val.

„Eglės šakos yra vienas seniausių, laiko patikrintų būdų per žiemą išsaugoti lepesnius sodo ir daržo augalus. Miškininkai parūpins šakų, gyventojams tereikės atvažiuoti jų pasiimti. Tokiu būdu norime visus paraginti elgtis sąmoningai ir atsakingai – nelaužyti miške šakų savavališkai ir tausoti mišką“, – teigė Valstybinių miškų urėdijos direktorius Marius Pulkauninkas.

Miškininkai taip pat primena gyventojams neiti šakų rinkti ten, kur vykdomi miško kirtimo darbai, nes tai nesaugu. Patys miškininkai pririnks šakų kirtavietėse, retindami mišką arba nugenės nuo medžių, kuriuos pagal miškotvarkos projektus artimiausiu metu numatoma iškirsti.

Miškininkai primena, kad miške savavališkai laužant šakas yra pažeidžiamos LR aplinkos ministro įsakymu patvirtintos Lankymosi miške taisykles ir dėl tokios neatsakingos veiklos gali būti skiriama nemenka bauda.

„Norisi, kad ne taisyklės ar baudos stabdytų nuo tokių veiksmų, o supratimas, kaip ilgai miškas auga. Gali atrodyti, kad medžiui nieko blogo nenutiks nulaužus vieną kitą šaką. Taip nėra, spygliuočiai medžiai ypač nemėgsta genėjimo ar šakų laužymo, o dažniausiai nukenčia jauni medeliai, kurių šakas lengva pasiekti“, – sakė M.Pulkauninkas.

Daugiau informacijos apie eglišakių dalinimą kauniečiams gali suteikti Justinas Urbanavičius telefonu 869977556 ir el. paštu justinas.urbanavicius@vivmu.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip jums

kaip jums portretas
Labai grazus girininkas...

..

.. portretas
pagooglink Kauno girininkija

Tai

Tai portretas
gal galima parašyti keletą girininkijų adresų vietoje paskelbto telefono. Visi sutaupytume.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių