Kauno taryba atmetė konservatorių pasiūlymą

Kauno miesto taryba patvirtino veiklų, kurios gali būti vykdomos įsigijus verslo liudijimą, sąrašą. Lengvatinių verslo liudijimų auklėms ir daugiabučių namų aplinkos prižiūrėtojams vėl nesuteikta.

Miesto politikai pritarė sprendimo projektui, kuriuo nustatytos 2017 metų verslo liudijimų kainos Kaune. Finansų ir ekonomikos skyriaus vedėjas Algimantas Laucius aiškino, jog kainos nustatomos visiems metams, jos nuo praėjusių metų nesikeičia.

„Nagrinėdami 2015 ir 2016 metų statistiką, pastebime, kad pajamų už verslo liudijimus gavome daugiau. Anksčiau buvome nustatę dvylika veiklų, kurioms taikėme minimalų vieno euro mokestį, didelių pokyčių neįvyko“, – sprendimo projektą pristatė A.Laucius.

Šiemet ir vėl buvo siūlyta minimalių verslo liudijimų kainų sąrašą papildyti ir kitomis veiklomis, įtraukiant aukles ir tuos žmones, kurie tvarko daugiabučių namų aplinką. Tokį siūlymą pateikė opozicijos atstovai. Andrius Kupčinskas tikino, kad tokį siūlymą būtina priimti, nes mieste oficialiai dirba apie 30 auklių, tad įvedus vieno euro mokestį, daugiau žmonių galėtų dirbti legaliai.

„Tikrai netikiu, kad visame Kaune yra tik tiek auklių. Taip pat siūlome nustatyti vieno euro mokestį ir su namų ūkiu susijusioms veikloms, tokioms, kaip sniego valymas, laiptinių tvarkymas, neįgaliųjų priežiūra ir pan. Tai yra prioritetinės veiklos, nes šiuo metu lengvatą suteikiame kompiuterių salonams, o ne auklėms“, – kalbėjo konservatorių atstovas.

Tačiau tokiai opozicijos pozicijai nepritarė Finansų ir ekonomikos skyriaus vedėjas A Laucius. Jo teigimu, minimalus mokestis siūlomas toms veikloms, kurioms verslo liudijimų niekas neperka arba jų įsigyja nedaug.

Konservatorių siūlymą sumažinti verslo liudijimų kainą iki minimalaus vieno euro mokesčio namų ūkio veikloms miesto taryba atmetė, todėl tiek auklėms, tiek kiemsargiams liko galioti dar praėjusiais metais nustatytos verslo liudijimų kainos – 200 eurų metams.

Mažiausias, vieno euro mokestis, imamas už visiškai nepopuliarus verslo liudijimus, tokius kaip medalių gamyba, miško daigynų priežiūra, gyvulių traukiamų vežimų remontas ir pan.

Daugiausiai, 520 eurų per metus, reikia mokėti už juvelyro, muzikantų apgyvendinimo ir kt. verslo liudijimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nebūkim juokingi,

Nebūkim juokingi, portretas
Kada milijonieriams rūpėjo paprastų žmonių reikalai? Jie gali rūpintis tik savo chebra

tikrai Baisu

tikrai Baisu portretas
kai vat nykai desperatiškai isterikuoja ir niekas jų neklauso :DDD

ech, landsbergininkai

ech, landsbergininkai portretas
ir kur jusu nuobodumo dugnas?... ir pykcio? uzsirasykit ant kaktos, po berete - konservu dainele kaune - sudauinuota
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių