Automobilių sporto veteranai vėl rinksis Kauno rajone

  • Teksto dydis:

Šalies automobilių sporto veteranai daugiau nei keturis dešimtmečius puoselėja gražią tradiciją – kasmet bent du kartus susiburia pasitikrinti jėgas kalėdinio ir velykinio slalomo aikštelėse.

Šeštadienį, sausio 19-ąją, automobilių sporto veteranai rinksis į Kauno rajone, šalia Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos (buvęs Aleksandro Stulginskio universitetas) esančią slalomo aikštelę, kurioje pasitikrins, ar dar neišblėsę jų įgūdžiai ir nedingęs meistriškumas, kuriuo kažkada žavėjosi tūkstančiai gerbėjų.

"Per netrumpą savo sportinę biografiją teko varžytis šimtuose trasų, turėjau garbės ne kartą kopti ant nugalėtojų pakylos, tačiau niekur nejaučiau tokio malonumo, kaip šituose kalėdiniuose ir velykiniuose turnyruose. Gal todėl, kad čia mielai rinkdavosi visas šalies automobilių sporto meistrų veteranų žiedas, visi bendraminčiai, neturėję vienas nuo kitų ko slėpti ir dar vis nepraradę noro varžytis", – yra sakęs vienas veteranų sportinio sąjūdžio iniciatorių ir pradininkų, buvęs ilgametis Kauno automobilininkų klubo prezidentas, anapilin išėjęs Vidmantas Čiutelė.

Pasak vieno šių varžybų organizatorių, Tarptautinės automobilių sporto veteranų asociacijos (TASVA) direktoriaus ir varžybų vadovo Romualdo Mažuolio, kiek vėlesnė nei paprastai kalėdinio slalomo data pasirinkta dėl daugelio dalyvių prieššventinio užimtumo.

Turnyro rengėjai laukia slalomo aikštelėje norinčių išmėginti jėgas ne tik sporto meistrų veteranų, bet ir automobilių sporto teisėjų veteranų, automobilių klubų narių, rėmėjų, jaunimo. Atskiroje moterų senjorių grupėje varžysis dailiosios lyties atstovės. Moterų grupė taps vienintelė, kurioje dalyvių automobiliai pagal variklio darbo tūrį bei išvystomą galingumą nebus skirstomi. Visi kiti slalomo varžybose rungsis FWD (priekiniais), RWD (galiniais) ir AWD (visais keturiais) ratais varomų automobilių grupėse. Veteranai ir svečiai kausis atskirose pagal dalyvių amžių sudarytose grupėse.

Dar kartą susirungti veteranus skatina ne tik puikūs jų laukiantys prizai ir diplomai, bet ir jų buvusių bendražygių atminimo taurės. Viena jų – Kauno rajono mero Valerijaus Makūno įsteigta Aleksandro Stulginskio universiteto ilgamečio dėstytojo, prodekano, docento, LASF garbės teisėjo Evaldo Čerškaus atminimo taurė.

Paraiškas į veteranų slalomo varžybas jų organizatoriai priims varžybų vietoje lenktynių dieną 9–10.45 val. Varžybų atidarymas – sausio 19 d. 11 val.

Varžybas rengia TASVA kartu su Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) senjorų komitetu ir partneriais – Lietuvos automobilių, Kauno automobilininkų bei Lietuvos "Porsche" klubais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių