Aviacijos šventė subūrė šeimas

Nuo šeštadienio ryto S.Dariaus ir S.Girėno aerodromas Aleksote gaudžia nuo lėktuvų motorų ūžesio. Šventėje „Savaitgalis su aviacija“ vyksta akrobatiniai skraidymai, aviacinė ir dronų parodomosios programos.

Pasidairius šventėje susidarė įspūdis, kad renginys subūrė daugiausiai šeimas su mažais vaikais, ypač – berniukais. Jie lipte aplipo karinių oro pajėgų sraigtasparnį Mi-8. „Aš irgi noriu lėktuvą pavairuot“, – besiropšdamas į pilotų kabiną aiškino dar ne visus žodžius aiškiai tariantis mažylis. Pilotai mažiesiems aiškino, ką daryti, kad sraigtasparnis pakiltų į orą.

„Tai Kariuomenės paieškos ir gelbėjimo posto sraigtasparnis. Jis karinėse operacijose nėra dalyvavęs, tačiau juo yra pervežti organai transplantacijai. Pagrindinis jo darbas – aptarnauti kariuomanę“, – aiškino kapitonas Jonas Devindoris.

Nemažai vyresnių žiūrovų būriavosi prie dronų skraidymo aikštelės. Čia vyksta dronų parodomoji programa – pilotų valdomos sportinės skraidyklės turi tiksliai praskristi pro įvairias kliūtis.

„Organizatoriai viską padarė tinkamai – yra aptverta aikštelė, kur vyksta parodomoji dronų programa. Bet va – atsiranda tokių, kurie elgiasi chuliganiškai – kelia droną virš žmonių. Tai – nesaugu“, – užsiminė drono pilotas Andrius Narbutas. Pašnekovo žodžiais, Lietuvoje yra priimti įstatymai, reglamentuojantys dronų naudojimą, tačiau trūksta atsakingų institucijų noro šį įstatymą vykdyti.

Šventėje eksponuojami įvairių tipų lėktuvai (daugiau nei 50 orlaivių), parasparniai, sraigtasparniai, veikia sportinių ir šonaslydžio („drifto“) automobilių ekspozicijos.

„Savaitgalis su aviacija“ vyks iki 22 val. Vykstant šventei ir šį sekmadienį galima nemokamai aplankyti aviacijos muziejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

J.

J. portretas
Aviacijos muziejų nemokamai buvo galima aplankyti per šventę, šeštadienį, jo darbo laiku, 10-17 valandą. Sekmadienį, kaip ir įprasta, muziejus nedirbs.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių