„Ąžuolyno bėgime“ dalyvauti ruošiasi apie 2 tūkst. dalyvių

  • Teksto dydis:

Profesionalai, mėgėjai, šeimos, įsimylėjėliai, vienišiai, vaikai, seneliai ir sporto bei pramogų pasaulio žvaigždės sekmadienį rinksis jau į penktąjį „Ąžuolyno bėgimą“. Jie bėgs nuo 100 metrų atstumo vaikams, iki 15 kilometrų distancijos rimtesniems bėgikams. Organizatoriai tikisi, kad ir šį kartą sulauks apie 2 tūkst. dalyvių.

Bėgs ir V. Švedas

„Renginio dalyviams siūlome net 8 skirtingas rungtis. Iš jų tik 3, ilgosios (15, 10 ir 5 km), distancijos yra mokamos. Vaikų, moksleivių, šeimų ir žmonų nešimo rungtyse, kaip ir 3 km „For fun“ bėgime visus kviečiame bėgti nemokamai“, – apie renginį pasakojo S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro vadovas ir renginio iniciatorius Giedrius Bielskus.

Organizatorius užsiminė, kad dalyvių laukia ir naujovė. Pirmą kartą „Ąžuolyno bėgimo“ istorijoje estų startuolis „Finisher TV“ fiksuos ilgųjų distancijų dalyvių finišą ir jie internete galės susirasti bei parsisiųsti savo asmeninį finišo vaizdo įrašą.

Per keletą metų, kai organizuojamas „Ąžuolyno bėgimas“ jau susidarė ir ištikimų bėgikų būrys. Renginio nepraleidžia ir 5 kilometrus įveikti tradiciškai atvyks „Mis Lietuva 2013“ Rūta-Elžbieta Mazūrevičiūtė su draugu Mantu Pitkausku, šokėjas Nerijus Juška, ralio lenktynininkas Vytautas Švedas bei dainininkė Karina Krysko. Aktorius Rolandas Kazlas nubėgti planuoja 15 km.

Vienas iš greičiausių Lietuvos automobilių sporto žmonių, Vytautas Švedas, dalyvavimą „Ąžuolyno bėgime“ laiko tikru poilsiu, kai gali bėgti dėl savęs ir malonumo, o ne dėl greičio. Jį čia sugrąžina ir malonumas būti tarp bendraminčių.

Nebėgu dėl maksimalaus greito rezultato, bėgu dėl puikios savijautos ir sveikatos. Tuo man patinka ir dalyvauti „Ąžuolyno bėgime“.

„Nebėgu dėl maksimalaus greito rezultato, bėgu dėl puikios savijautos ir sveikatos. Tuo man patinka ir dalyvauti „Ąžuolyno bėgime“. Čia matai kaip bunda gamta, kartu ir kaip bunda žmonės. Susirenka daug kauniečių, kurie rūpinasi savo sveikata, supranta, kad pavasarį tvarkyti reikia ne tik savo kiemą, bet ir saugoti, prižiūrėti savo kūną ir neapsileisti. Visgi tai teisingai mąstantys, ne alkoholį, o sportą besirenkantys žmonės“, – svarstė V. Švedas.

Renginį ves olimpietė

Penktąjį „Ąžuolyno bėgimą“ kartu su Simu Sirtautu ves olimpietė, maratonininkė Inga Juodeškienė. Sau neįprasto vedėjos vaidmens ji imasi jau ne pirmą kartą.

„Pažįstu didžiąją dalį Lietuvos bėgikų, tad yra gana nesudėtinga atpasakoti dalyviams kas vyksta trasoje, kas kurią vietą užima. Nemažai turiu žinių ir apie patį S. Dariaus ir S. Girėno stadioną, Ąžuolyno parką ir mėgstu jomis pasidalinti su dalyviais. Man labai smagu, kad „Ąžuolyno bėgimas“ Lietuvoje yra unikalus ir rodomu dėmesiu vaikams, šeimoms. Suteikiama galimybe bėgti profesionaliu stadionu ir pajausti tą unikalų jausmą bėgti juo, kai tave palaiko iš tribūnų“, –pasakojo I. Juodeškienė.

Ji neslepia, kad viena iš mėgstamiausių renginio dalių – vaikų bėgimai. O nemokamos treniruotės, į kurias susirenka po 200-300 dalyvių, tūkstančius pritraukiantys bėgimo renginiai nulems, kad Kauną galėsime vadinti ir bėgimo sostine.

„Yra nepaprasta matyti džiaugsmu spindinčius vaikus, kai jie įveikę „Ąžuolyno bėgimo“ trasą gauna medalį ir rėmėjų dovanas. Kartais matosi, kaip jų akyse gimsta meilė sportui. Dar smagiau, kai po renginio vaikus ir tėvus atpažįsti nemokamose „Judėk sveikai“ bėgimo treniruotėse“, – tikino olimpietė.

Registracija ir renginio metu

„Ąžuolyno bėgime“ tėvai vaikams pavyzdį rodyti gali patys dalyvaudami ilgesnėse, mokamose, 15 km ,,BRUM BRUM“, 10 km ,,Activus“ ar 5 km ,,Hummel“ distancijose. Ar bėgdami kartu su vaikais nemokamoje 400 metrus stadiono ratu.

„Savo jėgas išbandyti darželinukai ir pradinių klasių moksleiviai tradiciškai galės nemokamame  100 metrų bėgime, o vyresni moksleiviai – 400 metrų distancijoje. Vaikus bėgimuose linksmins „Linksmojo lagamino“ švenčių studijos įvairūs personažai, atkeliavę iš Disnėjaus ir kitų pasakų karalysčių“, – pasakojo G. Bielskus.

Visus šių distancijų dalyvius organizatoriai apdovanos renginio medaliais. Dalyvių laukia ir rėmėjų paruoštas dovanų krepšelis, o greičiausių – dėmesio verti prizai. Vien pasaulyje gerai žinomas sportinės aprangos gamintojas „Hummel“ įsteigė daugiau nei 4 tūkts. eurų prizinį fondą.

Nors internetu registracija jau pasibaigė, bet užsiregistruoti į „Ąžuolyno bėgimą“ ir dalyvauti bus galima ir sekmadienį, S. Dariaus ir S. Girėno stadione.

Daugiau informacijos rasite čia



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Geriau tuos biezdelninkus pristatyt erkes gaudyt!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių