Bagažinių turgus šurmuliuos kiekvieną sekmadienį

  • Teksto dydis:

Kaune rengiamas turgus, kuriame iš automobilių bagažinių prekiaujama nebereikalingais savo daiktais, per penkerius metus išaugo į didžiulį renginį, į kurį dabar žmonės atvyksta iš visos Lietuvos. Kaskart čia apsilanko beveik po 20 tūkst. lankytojų.

„Kalbos apie šiame renginyje tvyrančią ypatingą atmosferą skamba vis plačiau, todėl natūralu, kad vis daugiau žmonių nori atvykti ir pamatyti tai savo akimis. Džiaugiamės, kad susiformavo tvirta bendruomenė, į kurią vis įsilieja naujų narių. Tačiau kaskart galime priimti ne daugiau 400 automobilių, o norinčių atvykti prekiauti skaičius vis auga. Atvyksta žmonės iš Vilniaus, Klaipėdos ir kitų Lietuvos miestų. Todėl nutarėme Bagažinių turgų rengti dar dažniau“, – pasakoja Jonas Plenta, vienas iš renginio organizatorių.

Bagažinių turguje įprasta ne tik parduoti, bet ir mainytis daiktais. Drabužiai, buitinė technika, elektroniniai prietaisai, dviračiai, indai, įvairūs įrankiai, knygos, žaislai – tai, kas dažniausiai čia parduodama. Ypač daug naudingų dalykų čia gali rasti mažus vaikus auginantys tėveliai.

Bagažinių turguje prieglobstį randa ir pradedantys menininkai bei įvairių suvenyrų gamintojai, suteikiantys renginiui ypatingo žavesio.

Artimiausias Bagažinių turgus įvyks šį sekmadienį, gegužės 31 d., ir toliau bus rengiami jau kiekvieną sekmadienį, išskyrus šių metų spalio 11 d. ir lapkričio 1 d. Turgūs vyksta nuo ankstyvo ryto iki vėlyvos popietės.

2010 m. prekybos miestelyje „Urmas“ pradėtas rengti Bagažinių turgus iš pradžių vyko tik šiltuoju metų laiku ir tik kartą per mėnesį. Laikui bėgant susidomėjimas renginiu augo, didėjo jam skirtas plotas, turgus buvo rengiamas vis dažniau – iš viso per penkerius metus surengta apie 60 renginių. Tai – iš esmės vienintelis tokio pobūdžio renginys Lietuvoje.


Šiame straipsnyje: bagažinių turgusturgusurmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

nieko daugiau nemokat

nieko daugiau nemokat portretas
tik dejuoti dejuokliai

Jau godumas urmo savininku

Jau godumas urmo savininku portretas
6 EURUS lupti uz galimybe pasikeisti ar parduot koki sena daikteli,uz tai kad prie varu pastovet su savo daiktelias galetum,taigi nei virs galvos kokiu stoginiu neirengia,lyjant ir pastovi suslapes visas,nevisalaika ir parduot gali uz tuos 6 eurus ,tai vietai susimoket,Galetu koks prekypcentris suteikt nemokamai aikstelia,ir zmonem gerai butu,ir patys i savo parduotuve pritrauktu srautus zmoniu,valgyt vistiek visi eina pirkt,

mama

mama portretas
taip baze yra baze -is tokios idejos grazios padare sau nebloga bizneli -ju valdzia jau tokia -be pinigeliu nieko gero zmogui nepadarys -gaila grazios idejos
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių