Kiek kauniečių tik pavasarį prisimins, kad vairuotojo pažymėjimas nebegalioja?

Šiandien paskutinė diena, kai galioja senieji, neturintys galiojimo datos įrašo, vairuotojo pažymėjimai.

Tai, kad šių pažymėjimų galiojimas nutrūksta po 2017 m. vasario 3 d., buvo žinoma keletą metų, tačiau nepasikeitusių liko apie 100 tūkst. vairuotojų.

Valstybės įmonės (VĮ) "Regitra" Kauno padalinyje Raudondvario plente šiandien, priešingai nei tikėtasi, klientų antplūdžio nesulaukta. Tiesa, žmonių daugiau nei eilinį penktadienį.

"Regitros" Kauno padalinio direktorius Danielius Raišys svarstė, kad iš 100 tūkst. vairuotojų, vis dar nepasikeitusių pažymėjimų, apie 20 proc. visai neateis.

"Vieni dėl sveikatos negauna sveikatos pažymos, kiti dėl amžiaus jau nesirengia vairuoti. Penktadienis – paskutinė diena, kai galioja šie dokumentai. Tačiau ir vėliau juos galima pasikeisti be jokių sankcijų", – dėstė D.Raišys.

Pasak D.Raišio, norintieji pasikeisti senuosius pažymėjimus, gali užplūsti balandžio-gegužės mėnesiais. "Važinėtojai į sodus nusikels automobilius nuo kaladžių ir tik tada prisimins, kad vairuotojo pažymėjimas nebegalioja", – prognozavo D.Raišys.

Galiojančio vairuotojo pažymėjimo neturėjimas nereiškia, kad žmogus neturi teisės vairuoti, tačiau tai laikoma nedideliu nusižengimu. Policija už tokį nusižengimą gali apsiriboti įspėjimu arba skirti baudą nuo 10 iki 12 eurų.

Kelių policijos viršininkas Danas Česnauskas pabrėžė, kad ši tvarka galioja tik Lietuvoje. Užsienio valstybės gerokai griežčiau žiūri į vairavimą su negaliojančiu vairuotojo pažymėjimu. Esą būna atvejų, kai net automobilis konfiskuojamas, kol išsiaiškins situaciją.

Dar vienas niuansas, į kurį, ko gero, ne visi atkreipė dėmesį. Jau minėta, kad negaliojantys pažymėjimai bus keičiami be jokių sankcijų, tačiau jei iki 2018 m. vasario 3 d. taip ir nesusiruošite to padaryti, teks viską pradėti nuo nulio.

Pagal taisykles, jei metus nevairuoji transporto priemonės, vadinasi, nebegali vairuoti. Tad jei per metus nepasikeisite vairuotojo pažymėjimo – bus aiškus įrodymas, kad metus nevairavote ir teks egzaminus vairuotojo pažymėjimui gauti laikyti iš naujo. 


Šiame straipsnyje: vairuotojo pažymėjimasRegitra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai juk

Tai juk portretas
čia eilinis pasipinigavimas, ir tiek. Mokėk už komisiją, mokėk už pažymėjimą... Jei seni pažymėjimai tikrai valstybei grėsmę kelia, jie turėtų būti keičiami valstybės lėšomis.

Parazitų ir kvailų kraštas

Parazitų ir kvailų kraštas portretas
ta Lietuva, nenuostabu, kad aplamai gyventojų čia greitai neliks:))
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių