Iš bajorų giminės kilusios šimtametės ilgaamžiškumo receptas – gyventi be piktumų

Su neeiliniu gimtadieniu pasveikinta iš senos bajorų Blinstrubų giminės kilusi, Garliavoje kartu su dukros Valerijos šeima gyvenanti šimto metų sulaukusi Julijona Armonaitienė.

Paklausta, kaip gi sulaukti to šimto metų ir turėti jėgų maloniai šypsotis, garbi senolė atsako: „Reikia atsikratyti visų piktumų. Džiaugtis vaikais, anūkais, pamiršti negerumus, neprisirišti prie turtų, džiaugtis ramybe, melstis. Tada gyvenimas šviesesnis ir geresnis būna“.

Jubiliatė jau sunkiau vaikšto, bet sveikata nesiskundžia, sako, kad jai nieko neskauda, neserga jokiomis peršalimo ligomis. Dar visai neseniai moteris skaitydavo, žiūrėdavo televizorių. Daug metų buvo puiki kulinarė ir mezgėja, primezgė daug suknelių, paltų, megztinių. Šimtmečio gimtadienyje ant šventinio stalo puikavosi ruginė duona. Nors ją kepė ne pati senolė, o jos dukra, tačiau duonos receptą padiktavo jubiliatė.

Išskirtinio gimtadienio proga ponią Julijoną aplankė didelis būrys giminaičių ir artimųjų. Kambarys skendo gėlių jūroje. „Nepamenu, kada tiek gėlių būčiau gavusi“, - šypsosi sukaktuvininkė.

Pasveikinti jubiliatės atvyko ir Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Antanas Nesteckis, Socialinio skyriaus vedėja Margarita Venslovienė, Garliavos apylinkių seniūnas Eimuntas Raugevičius, seniūnijos socialinė darbuotoja Neringa Kvaščevičienė. Jie perdavė mero Valerijaus Makūno linkėjimus bei simbolines dovanas.

Šimtmetį švenčianti moteris gimė Ukmergės valsčiuje, Piliakalnių kaime, ūkininkų šeimoje, todėl nuo mažumės triūsė tėvų ūkyje. Turėjo 3 brolius ir net 5 seseris. Mirus mamai, liko našlaitė, būdama vos 11 metų. 1946-aisiais Julijona atsikėlė iš Ukmergės į Kauną. Vėliau ištekėjo, susilaukė dukros ir sūnaus. Deja, prieš 28 metus moteris tapo našle. Dabar šimtametė džiaugiasi keturiais anūkais.

Daugelį metų J. Armonaitienė dirbo „Silvos“ gamykloje. Šypsodamasi prisimena, kai dar prieš dešimtmetį malkas į rietuves sukraudavo greičiau nei žentas. Senolė džiaugiasi, kad ligos nepuola ir artimieji nepamiršta, aplanko ne tik per šventes.

Kauno rajono savivaldybė pranešė, kad šiemet šiame rajone 100-ąjį gimtadienį švęs penki jubiliatai, daugiau nei šimtmetį nugyvenusių senolių yra septyni.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rima.

Rima. portretas
Manau,kad simtametis zmogus mate ir silto ir salto,tad ne titulas suteike jai sveikatos.Sveikinu sia moteri ir dar tuos, pagarbos vertus zmones,kurie laukia 100-uko.Stiprybes jiems.

Fffffff

Fffffff portretas
Sako durniai ilgai gyvena.Gal tiesa,juk tokie žmonės niekuo nesirūpina,nieko neima į galvą.Kaip yra,taip gerai.Negalima tikėti ,kad ši ilgaamžė bajorų kilmės.

minde

minde portretas
kad lietuvoj vieni baudziauninkai liko devyniasdesimt procentu desimt turtingu .prie tu kur desimt prisiskiriat kur viska zinot bet pakeist neiseina galit pasneket.dar pazadet kad mes gyvenam gerai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių