Bendruomenės rengiasi naujam veiklos etapui

  • Teksto dydis:

Antradienį į Raudondvario menų inkubatorių rinkosi puošniais drabužiais apsirengusios damos ir stilingi ponai – čia vyko teatralizuota Kauno rajono bendruomenių konferencija, skirta aptarti nuveiktus darbus ir nubrėžti gaires 2016-2021 m. veiklos laikotarpiui.

„Kauno rajonas tarp 54 mažųjų Lietuvos savivaldybių jau penktą kartą pripažintas geriausiu. Tai – ir didžiulis jūsų nuopelnas! Nuoširdus ačiū visiems – už jūsų pilietiškumą, nesavanaudiškumą ir gražius darbus, kuriais puošiate mūsų kraštą“,– dėkojo bendruomenių atstovams Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Meras pabrėžė, kad bendruomenių lyderiai yra arčiausiai žmonių ir geriausiai mato problemas, jų sprendimo būdus. Aktyviausioms bendruomenėms V. Makūnas įteikė padėkas.

Kauno rajono Vietos veiklos grupės asociacijos pirmininkas Vytautas Zubas taip pat akcentavo bendruomenių reikšmę įgyvendinant Europos Sąjungos ir nacionalinę regioninę politiką, atsižvelgiant į siekį stiprinti vietos savivaldą, kaip pilietinės visuomenės pamatą.

Nacionalinio socialinės integracijos instituto atstovė Urtė Žukauskaitė-Zabukė kalbėjo apie socialinio verslo plėtojimo galimybes.

Kauno rajone veikia daugiau kaip 70 bendruomenių, kuriasi jaunimo centrai, įvairios nevyriausybinės organizacijos.

Lietuvos Respublikos Seimas 2016-uosius yra paskelbęs Vietos bendruomenių metais.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

 kaunietis  portretas
Kauno m. veikia taip pat labai aktyvus bendruomeniu centrai. Keletas bendruomeniu centru pirmininku buvo isrinkti seniunaiciais. labai gaila kad Kauno m. Matjosaitis kersindamas konservatoriams, kurie labai reme ir dirbo kartu su bendruomeniu centrais, visiskai nieko bendro neturi su bendruomeniu centru lyderiais, ir pacia asciacija . Bendruomeniu centru asociacija apjungia aktyvius bendruomeniu centrus, ir dirba kartu su bendruomeniu centrais, o Kauno m. valdziai tai visai nerupi, jiems bendruomeniu centrai yra tuscia vieta. Labai gaila kad Meras taip elgiasi, o kazkodel Kauno m. meras labai verrtina bendruomenes centrus, juos remia, skaitosi su jais, dirba koja kojon. Kodel mieste taip bijoma ben druomeniu centru,.kurie labai aktyviai dirba. Gal cia konkurencija kokia , kas tai galetu buti

Rajono gyventoja

Rajono gyventoja portretas
Kauno rajono meras V.Makūnas visada išklauso bendruomenių atstovus. Jis ne tik pažada, bet pažadus ir įvykdo. Rezultatai kalba patys už save. Pagarba !!!

Gafas

Gafas portretas
Juk joks gyvenimas nevyksta,prasikrapštykite akis ir ausis.Saujelės spektaklis ir pinigus nurašyti kažkam labai reikalinga keičiantis valdžiai.Nueinantieji nori dar pasivogti tai ką dar ne viską pasiėmė.Šūdžiai ką nori parodyti tiktai neaišku.Ubagai proto ir sąžinės,užsidėjus skrybeles nepakeisi save jeigu jau užsigimes esi.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių