Palemono biblioteka kviečia prisėsti ant skaitymo suoliuko

Bandydami prisijaukinti skaitytojus V.Kudirkos viešosios bibliotekos darbuotojai griebėsi netradicinio būdo – kviečia prisėsti ant skaitymo suoliuko.

Darbo dienos popietę Palemone miesto šurmulio nesigirdi. V.Kudirkos viešosios bibliotekos Palemono padalinio prieigose, po plačia kaštono laja, stūkso suoliukas su balta bibliotekos ženklu pažymėta dėže. Čia vietos bibiliotekininkai kviečia darbo popietę atsipūsti, prisėsti pavartyti dėžėje sudėtų žurnalų.

Paklausta apie iniciatyvos atsiradimą, bibliotekos Palemono padalinio vedėja Toma Žvirblienė neslepia: tokiu būdu tikimasi pritraukti skaitytojų ir į pačią biblioteką.

"Tas suoliukas visai neseniai čia atsirado, tad tiesiog norėjosi jį išnaudoti. Norime pritraukti suaugusius žmones skaityti – vaikų turime nemažai", – sako pašnekovė. Bibliotekininkė pastebėjo: jauniausi kauniečiai užsuka ne tik skaityti, bet ir pažaisti kompiuteriu. Bibliotekos neaplenkia ir senjorai, tik darbingo amžiaus žmonių nematyti.

Karštą popietę skaitančiųjų nebuvo matyti, tačiau T.Žvirblienė tikino: per bibliotekos langą matomas suoliukas norinčiųjų paskaitinėti sulaukia. "Žinoma, žmonių dar nebuvo labai daug, kadangi iniciatyva pradėjo veikti tik nuo šio mėnesio. Vis dėlto, planuojame iniciatyvą pratęsti iki rugsėjo pabaigos – jeigu tam bus tinkami orai", – sakė ji.

Dažna bibliotekos skaitytoja Danguolė antrino vedėjai: dėl darbų sode laikraščius paskaitinėti mėgstanti moteris vasarą bibliotekoje lankosi rečiau. Paklausta, ar girdėjo apie skaitymo suoliuko iniciatyvą, ji kraipo galvą: "Negirdėjau, bet, jeigu akys ne taip pavargtų nuo skaitymo, mielai ten pasėdėčiau."

Netoli bibliotekos vaikščiojanti gyventoja Vita teigia girdėjusi apie projektą, bet pati dar jo neišbandė. Moteris sakė mėgstanti skaityti namuose, o jos lentynose puikuojasi daug sesers pirktų romanų ir detektyvų. Kaip pritraukti žmones į biblioteką? "Norėtųsi literatūros vakarų, poezijos skaitymų – anksčiau čia tokie vykdavo", – siūlė Vita.

Kai kuriuos potencialius skaitytojus veikiausiai atbaido ir suoliuko darbo laikas – darbo dienomis nuo 10 iki 18 val. sukurta galimybė paskaitinėti kertasi su įprastu žmonių darbo grafiku. "Deja, kol kas neturime kaip tos dėžės pritvirtinti, galbūt ateityje turėsime – kol kas nesinori palikti žurnalų be priežiūros. Vasaros metu dirbame iki 18 val., rudenį dirbsime valanda ilgiau", – pasakojo T.Žvirblienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O suoliukas tik vienas...tai kike skaitytoju tokiu bu privilios? Siaip tai mieste suoliuku tikrai mazoka, o as skaitau ant suoliuku prisedusi. Galma suoliuku butu Kaune pristatyti daugiau. Tik zinoma pasirupinti, kad ju neisvogtu. O su sugadinimais tai cia niekas nepades, kokia tauta, kokia kultura, tokia is svetimo=visuomeninio turto prieziura...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių