Bibliotekoje atvertas „Šanchajaus langas“

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 18 d. Kauno Vinco Kudirkos viešojoje bibliotekoje lankėsi delegacija iš didžiausio Kinijos miesto Šanchajaus. Susitikimo metu aptartas galimas bendradarbiavimas tarp bibliotekos ir įvairių Šanchajaus įstaigų bei atvertas simbolinis „Šanchajaus langas“.

„Šanchajaus langas“ („Window of Shanghai“) – tai projektas, kurio metu Šanchajaus biblioteka Kauno Vinco Kudirkos viešajai bibliotekai dovanoja 500 knygų ir kasmet dovanos dar po 100. Knygų tematika labai įvairi – nuo vaikiškų knygelių iki knygų apie Kinijos kultūrą ar kinų kalbos vadovėlių. Susitikimo metu Šanchajaus bibliotekos atstovė Chen Dai ir Vinco Kudirkos bibliotekos direktorė Nomeda Domeikienė pasirašė „Šanchajaus lango“ susitarimą, kuriuo įsipareigojo bendradarbiauti vystant projektą.

Susitikime, vykusiame bibliotekos Jaunimo, meno ir muzikos skyriuje, dalyvavo Kinijos ambasadoriaus Lietuvoje žmona Gu Yaoqin, Šanchajaus socialinių mokslų akademijos, Šanchajaus bibliotekos, Kinijos ambasados atstovai. Unikalius senoviškus kiniškus raižinius ant plytų pristatė ir raižinio kopiją bibliotekai dovanojo Mingzitango kiniškų raižinių ant plytų muziejaus direktorius.

Delegacijai iš Šanchajaus pristatyta bibliotekos istorija ir veikla, projektai, kultūriniai renginiai ir parodos. Svečiai itin domėjosi bibliotekos turimu 3D spausdintuvu, klausinėjo apie bibliotekoje vedamus užsiėmimus, diskutavo apie tolimesnį bendradarbiavimą.

Projekto metu dovanotas knygas bibliotekos lankytojai gali rasti Jaunimo, meno ir muzikos skyriuje, A. Mapu g. 18. „Šanchajaus lango“ knygas, kaip ir bet kokias kitas bibliotekos knygas, bus galima pasiimti į namus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių