Būkite pasirengę eismo pokyčiams Kaune

Kauno savivaldybėje posėdžiavusi Saugaus eismo komisija apsvarstė kelis miesto transporto eismo pokyčius. Kai kuriuos tų pokyčių padiktavo jau vyraujantys vairuotojų įpročiai, prie kitų teks priprasti.

Važiavimas į Kauno klinikas – vis dar iššūkis dėl daugybės ne visada vietinių vairuotojų ir galimybės laisvai parkuoti automobilį.

Kelių policija atkreipė dėmesį į dar vieną keblumų keliančią vietą. Eivenių g. nuo žiedinės sankryžos ties centriniu įėjimu į Klinikų teritoriją ir tolyn Eivenių g. link Akušerijos ir ginekologijos klinikos iki šiol buvo dvipusis eismas.

Tačiau bent kartą važiavusiam minėta atkarpa neturėtų kilti klausimų, kodėl nutartą šioje vietoje palikti vienpusį eismą.

„Važiuoti dviem kryptimis toje atkarpoje buvo visada sudėtinga. Jei priešpriešiais susitikdavo du automobiliai, tai vis tiek vienas privalėjo kažkaip manevruoti, kad praleistų“, - dėmesį atkreipė Eismo saugumo komisijos pirmininkas Rimantas Mikaitis.

Pirmininkas nuramino, kad parkavimo vietos dešinėje gatvės pusėje prie Klinikų tvoros išliks. Atidiems reikėtų būti nuo žiedo važiuojant tolyn Eivenių g., nes ten atsiras ženklas, informuojantis apie vienos krypties eismą.

Taip pat nutarta vienpusį eismą daryti A.Jasaičio g. nuo Eivenių g. iki K.Genio g. „Ir aš pats, kai atvažiuodavau į Klinikas, jei nerandu vietos kur palikti automobilį, tai neapsisukdavau ir nevažiuodavau atgal, o ratu apvažiuodavau. Taip natūraliai susiklostė vairuotojų įpročiai“, - apie pokyčius, kurie neturėtų labai varginti vairuotojų kalbėjo R.Mikaitis.

Pasak Saugaus eismo komisijos pirmininko, formuosis tarsi važiavimas ratu per Klinikų žiedą Eivenių g. ir tolyn A.Jasaičio ir K.Genio gatvėmis.

Dar nedidelis pasikeitimas dėl automobilių statymo ypatumų K.Donelaičio g. atkarpoje tarp A.Mickevičiaus ir Gedimino gatvių.

Priešais viešbutį kitoje K.Donelaičio g. pusėje prie parduotuvės vairuotojai buvo įpratę parkuoti automobilius kampu. Saugaus eismo komisija pritarė Transporto ir eismo organizavimo skyriaus pasiūlymui, toje vietoje automobilius parkuoti tik išilgai.

„Iki šiol statydami automobilius kampu, vairuotojai užimdavo dalį pirmos eismo juostos, o norėdami išvažiuoti kartais kliudydavo ir antroje eismo juostoje važiuojantiems vairuotojams. Tai pavojinga, stabdo eismą ir mažina K.Donelaičio g. pralaidumą“, - pakeitimo motyvus išdėstė R.Mikaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Emigrantas

Emigrantas portretas
Europos sąjungos šalyse prie gydymo įstaigų mašinų stovėjimo aikštelės nemokamos.Juose nedrįsta pastatyti mašinos atvažiave ne į polikliniką.Jos pustuštės,jose tiktai sustoja jeigu atvyksta į polikloniką.Taip turėtų būti ir pas mus.Manau jeigu tikrintų kur atvažiavo ir pastatytų mašiną ne į polikliniką atvažiavusieji ,turėtų juos bausti gan griežtai.Būtų tvarka.

manjana

manjana portretas
manau, kad žmonės, jūs juokingi: kažkoks bezdonių lygio politikierius papezėjo, o jūs tikitės, kad tai bus racionalu, teisinga, bent jau su sveiku protu neprasilenks...atsibuskit...

zigmas

zigmas  portretas
platinkit Kalnieciu gtv prie vaiku darzelio kuris pabaigoj neimanoma baisu kam rie salygatvej po 3 m plocio
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių