Svetur įgyta patirtis – labai vertinga

  • Teksto dydis:

66 geriausi Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro (KMPPMC) mokiniai ir devyniolika profesijos mokytojų į pasirinktos specialybės subtilybes gilinosi ir tarptautinio darbo patirties sėmėsi užsienio įstaigose bei mokyklose. Ateinančiais mokslo metais "Erasmus+" mobilumo projekto "Patirtis Europoje" galimybėmis galės pasinaudoti dar daugiau – 73 mokymo centro mokiniai ir devyniolika profesijos mokytojų.

Dirbo Strasbūro restorane

Virėjos specialybę baigusi ir dabar šiame centre konditerijos besimokanti Lilija Jakaitytė keturias savaites dirbo penkių  žvaigždučių viešbučio restorane Prancūzijoje, Strasbūre. Kaip didžiausią praktikos naudą ji įvardijo darbą su produktais, kurie Lietuvoje nėra įprasti, taip pat naujų gaminių receptūrų diegimą gamyboje.

"Mūsų parengti specialistai gali lengvai integruotis ir mažoje, ir didelėje įmonėje, nepriklausomai nuo šalies, kurią pasirinks. Suteikiame ir verslumo pagrindų – mokiniai gauna pakankamai žinių ir įgūdžių, kad galėtų užsiimti ir individualia veikla", – sakė centro direktorius Alvydas Pranas Grevas, pasakodamas apie tai, kaip projektų teikiama nauda puikiai papildo profesionalias ir nuolat prie realijų adaptuojamas, tobulinamas centro mokymo programas.

Praktikos įvairiose užsienio šalyse padeda sekti virtuvių madas ir neatsilikti nuo pasaulinio ritmo. Tai būtina, kad darbuotojas būtų konkurencingas.

Neįkainojama patirtis

Mokymo centre mokiniai siekia įgyti paklausias darbo rinkoje profesijas: maisto pramonės darbuotojo, konditerio, virėjo, padavėjo ir barmeno, svečių aptarnavimo darbuotojo, viešbučio ekonomo, kelionių agento, smulkiojo verslo organizatoriaus, elektroninės prekybos agento, pardavėjo, apskaitininko ir kasininko.

Labiausiai motyvuoti mokiniai šiemet keturias savaites praktinius įgūdžius tobulino Skandinavijos šalyse, Italijoje, Belgijoje, Vokietijoje ir kt. Mobilumo laikotarpis – mokymosi programos dalis, šiuo laikotarpiu pasiekti mokymosi rezultatai vertinami, įskaitomi, pripažįstami ir tampa siekiamos kvalifikacijos dalimi.

"Praktikos įvairiose užsienio šalyse padeda sekti virtuvių madas ir neatsilikti nuo pasaulinio ritmo. Tai būtina, kad darbuotojas būtų konkurencingas", – teigė konditerė, profesijos mokytoja ekspertė Rasa Virginija Venterienė, su mokiniais sėkmingai dalyvaujanti ir įvairiuose tarptautiniuose konkursuose.

"Danija garsėja savo mėsos gaminių tradicijomis ir įvairove, Italija – pasta ir jūrų gėrybėmis", – vardijo centro vadovas.

Kelionių agento specialybę išsirinkusi Ina Kunavičiūtė-Mikučionienė džiaugėsi, kad, vos grįžusi iš mėnesį trukusios praktikos Londone, Kaune tuoj pat gavo norimą darbą, nors iki tol į potencialiems darbdaviams siųstus gyvenimo aprašymus nesulaukdavo norimo atsakymo.

Vokiečių kalbos mokytoja metodininkė Lilija Uknevičienė, mokanti specialiųjų ugdymosi poreikių jaunuolius, turėjo progos stebėti, kaip vyksta pamokos viename iš Vokietijos mokymo centrų. "Vokiečiai garsėja individualaus mokymo praktika", – sakė mokytoja, jau spėjusi panaudoti svečioje šalyje įgytą patirtį.

Suteikta chartija

KMPPMC prieš trejus metus suteikta "Erasmus+ profesinio mobilumo chartija", kuri patvirtina, kad organizacija, organizuodama mokymo centro mokinių ir mokytojų mobilumą, turi aiškią tarptautiškumo strategiją ir yra pasiekusi kokybiškų rezultatų.

Mokymo centro tarptautiškumą atspindi ir tai, kad į centrą atvyksta ir užsienio šalių mokiniai ir mokytojai. "Svečiams padaro įspūdį moderni centro praktinio mokymo bazė, mokomoji įranga", – teigė centro direktorius A.P.Grevas.

Mokymo centro veiklos kokybę lemia bendradarbiavimas su Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių, Lietuvos viešbučių ir restoranų, Lietuvos mėsos perdirbėjų, Europos viešbučių mokyklų asociacijomis, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmais.

Įgijusiesiems profesiją išduodamas profesinės kvalifikacijos diplomas ir "Europass" pažymėjimo priedėlis, teikiantis papildomą informaciją apie asmens įgytas kompetencijas. Dalyvavusiems mobilumo projektuose išduodamas "Europass" mobilumo dokumentas, kuriame įvardytos praktinio mokymosi užsienyje metu įgytos profesinės ir bendrosios kompetencijos. Šis dokumentas naudingas ieškant darbo tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Emigrantas

Emigrantas portretas
Kauno prekybos mokykla ruošė ir vyrėjus,nereikėjo tobulintis europoje ir buvo geri vyrėjai.Nuvertina Lietuva savo paruoštus specialistus.Manau verslininkams ,prekybos centrų vadovams ,reikia tobulintis europoje ne,jie nemoka bendrauti su savo darbuotojais,kurie uždirba jiems pinigus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių