Centrinio pašto laikrodis – vis dar vasaros laike

Nors visa Lietuva jau antrą savaitę gyvena žiemos laiku, Kauno centrinio pašto laikrodis vis dar skelbia vasarą.

Antradienio vidudienį kilstelėję akis į Kauno centrinio pašto fasadą, kur dar 1935 metais buvo įmontuotas elektrinis laikrodis, pietauti susiruošę kauniečiai iš rankinių ir kišenių paskubomis traukė savo mobiliuosius telefonus.

„Tai kiek – 11.25 val. ar 12.35 val.?“, – pečiais gūžčiojo nesusipratusieji. Jau netrukus tapo aišku, kad Kauno centrinio pašto senukas ne tik skuba dešimčia minučių, bet dar ir gyvena vasaros laiku – paskutinį spalio sekmadienį, 4 val. nakties Lietuvos gyventojams pasukant laikrodžio rodyklę viena valanda atgal ir žengiant į žiemos laiką, pašto laikrodis nusprendė savaip skaičiuoti sekundes ir minutes.

Paklaustos, kas prižiūri laikrodį ir kodėl šis klaidina praeivius, centrinio pašto darbuotojos tik purtė galvas. Tuo metu „Lietuvos pašto“ atstovas spaudai Tomas Bašarovas žadėjo susisiekti su Kauno centrinio pašto administracija, kad atsakingi asmenys nedelsiant ištaisytų valandos paklaidą į devintą dešimtį įkopusio laikrodžio ciferblate.

„Laikrodžio, esančio Kauno centrinio pašto pastato fasade, mechanizmas yra sudėtingas, todėl jo priežiūra reikalauja specialių žinių ir įgūdžių. Iki šiol laikrodžio priežiūra rūpinosi ilgametis Kauno centrinio pašto ūkio dalies darbuotojas, tačiau šiemet jam išėjus į pensiją yra ieškomas kompetentingas specialistas, kuris gebėtų pasirūpinti unikalų mechanizmą turinčio Kauno centrinio pašto sieninio laikrodžio priežiūra, – dėl laikinų nepatogumų apgailestavo „Lietuvos pašto“ atstovas. – Artimiausiu metu į pagalbą pasikvietę buvusį Lietuvos pašto darbuotoją, kuris ilgą laiką rūpinosi laikrodžiu, ruošiamės pasukti laikrodžio rodykles ir jis vėl rodys tikslų laiką Kauno miesto gyventojams ir svečiams.“

Dėl susidėvėjusio impulso generatoriaus, rodyklei per magnetą siuntusio signalus, dar 2010-aisiais pastato ilgametis klaidino praeivius – rodė keliolika minučių daugiau arba mažiau. Tąkart specialistai tarpukario laikrodžio mechanizmą pagydė, visgi panašu, liga atsinaujino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Justas

Justas portretas
Nors vienas normalus laikrodis :)

Ji

Ji portretas
Tas laikrodis tiesiog nepaklūsta laiko dėsniams, ir viskas. Nevaldomas jis.

...

... portretas
KLIEDESIAI tas laikrodžio sukinėjimas, laikas skelbt laiko boikotą!!! (išeini su tamsa, grįžti su tamsa - kada su vaikais laukan išeit?)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių