Dalyje Kauno dingusi elektra trikdė eismą: neveikė šviesoforai, stojo troleibusai

Šeštadienį apie vidudienį dingusi elektros energija trikdė įprastą gyvenimą daliai Dainavos ir Žaliakalnio mikrorajonų gyventojų. Neveikė šviesoforai, nevažiavo troleibusai.

„Atsargiai, neveikia Savanorių ir Statybininkų sankryžos šviesoforas, taip pat ir Taikos prie „Telekomo“, troleibusai stovi vietoj, dingo elektra. Pasisaugokit“, – toks vairuotojus įspėjantis užrašas apie 13 val. atsirado vienoje socialinio tinklalapio „Facebook“ grupių.

Vairuotojai rašė ir iš kitų vietų. Ilgam sustojusių troleibusų eilės formavosi Pramonės prospekte ir kitur. Skundai dėl dingusios elektros energijos virtualioje erdvėje pasipylė ir iš Savanorių, V. Krėvės, Taikos prospektų, Partizanų, P. Lukšio, Saulės, Varpo gatvių gyventojų. Elektros energija kuriam laikui buvo dingusi ir prekybos centruose, kavinėse.

Po 13 val. tokių įrašų vis daugėjo. Pranešta, kad prie prekybos centro „Savas“ dėl dingusios elektros sustojo troleibusų eismas, formuojasi spūstys Savanorių prospekte ir aplinkinėse gatvėse.

Į redakciją paskambinusi Taikos prospekto gyventoja pranešė, kad elektros energijos nebuvo apie pusantros valandos. „Šiandien man – darbo diena, dirbu prie kompiuterio iš namų. Tam man būtina naudotis internetu, tačiau jo ryšys taip pat buvo dingęs. Buvau pasikrovusi kompiuterio bateriją, todėl kurį laiką dar galėjau dirbti. Tačiau baterija pradėjo sėsti – ėmiau nerimauti, kad kompiuteris visiškai išsijungs. Elektros energijos tiekėjui, bendrovei „ESO“ bendruoju telefonu skambinau gal dešimt kartų – linija nuolatos buvo užimta, matyt, tuo metu skambino daug žmonių. Bandžiau prisiskambinti ir mūsų daugiabučio administruojančiam „Dainavos būstui“, tačiau ten taip pat buvo užimta“, – pasakojo skaitytoja.

Po 15 val. paskambinus į elektros ir dujų klientų aptarnavimo centrą „Gilė“ atsiliepusi mergina sakė negalinti komentuoti, kodėl dalyje Kauno buvo dingusi ir ar šiuo metu vis dar dingusi elektra. „Pasakykite tikslų adresą, kur dingusi elektra, tada fiksuosime gedimą“, – reikalavo moteriškas balsas. Lygiai taip pat mergina negalėjo pasakyti, ar jau veikia Savanorių prospekto ir Statybininkų gatvės šviesoforas. „Šio pokalbio metu galimybės patikslinti tokios informacijos neturime“, – mandagiai, bet ne itin geranoriškai nuskambėjo operatorės balsas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

er

er portretas
na aš tai ne prie kompo laiką leidau, o sūnui mokyklai apipirkinėjau. na ir užstrigau prie bazės. šeštadieniais autobusai beveik nevažinėja, troleibusai sustoje, ką daryt?

Elly

Elly portretas
Jokia čia tragedija. Ko tokį gražų savaitgalį namie prie teliko kirmyt. Laukan į gamtą reikia keliauti.

jonas

jonas portretas
Blogiausiatai,kad po gedimo įjungdami elektrą,meisteriai neseka įtampos ir staigus viršįtampis supleškina elektroninius.prietaisus
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių