Dar vienas akibrokštas prie Kauno klinikų: ženklų nėra, o baudas rašo

Netoli Kauno klinikų kaunietis pateko į nemalonią situaciją. Vienoje gatvėje paliko automobilį, gavo baudą už nesumokėtą stovėjimą, nors, anot vairuotojo, nėra ženklų, nurodančių, kad ten mokama zona.

Į portalo kauno.diena.lt redakciją kreipėsi vairuotojas Gediminas, kuris pateko į keistą situaciją. Automobilį paliko netoli Kauno klinikų esančioje A.Jasaičio gatvėje. Vyras tikino, kad jokių ženklų, jog ten renkama vietinė rinkliava jis nematė, todėl tikėjosi, kad stovėjimas čia nemokamas. Tačiau sugrįžus jau laukė priklijuotas baudos kvitas.

„Gavau lapuką dėl stovėjimo Kauno klinikų teritorijoje, A. Jasaičio gatvėje, kurios pradžioje nėra informacinio ženklo apie mokamą parkavimą, nors aplinkinėse gatvėse yra toks įspėjimas. Susisiekus su baudos kvitą išrašiusios įmonės darbuotoju Dariumi, išklausius jo versiją, situacija tapo dar painesnė. Tapo neaišku, kur mokama už stovėjimą, o kur ne. Po ilgų diskusijų jis visgi sutiko, kad šioje vietoje ženklų nėra. Bet juokingiausia ir baisiausia, kad paliko galioti baudą ir rekomendavo aiškintis su Viešosios tvarkos skyriumi.

„Turim labai ydingą situaciją – vieni fiksuoja, o kiti baudžia. Tokiam absurdui išsrėbti reikia aukoti pusdienį savo darbo dienos ir nežinia, kuo viskas baigsis“, – rašė vairuotojas Gediminas, prisistatęs piktu Kauno miesto piliečiu.

Gavau lapuką dėl stovėjimo Kauno klinikų teritorijoje, A. Jasaičio gatvėje, kurios pradžioje nėra informacinio ženklo apie mokamą parkavimą.

Portalo kauno.diena.lt redakcija susisiekė su miesto savivaldybe ir paprašė pakomentuoti susidariusią situaciją. Anot savivaldybei priklausančios įmonės „Automobilių stovėjimo aikštelės“ vadovo Justino Limanausko, vietinė rinkliava už automobilių stovėjimą A.Jasaičio gatvėje renkama vadovaujantis ne informaciniu stendu, o teisėtai įrengtais kelio ženklais.

„Vairuotojai, įvažiuodami į šią teritoriją, privalo vadovautis įrengtais kelio ženklais. Įrengti papildomus dubliuojančius kelio ženklus paprasčiausiai nėra tikslinga“, – sakė specialistas.

J.Limanauskas paaiškino, kad A.Jasaičio gatvė yra mėlynojoje rinkliavos zonoje, kuriai priklauso teritorija aplink Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninę Kauno klinikas. Ji ribojasi su Sukilėlių pr., Žeimenos g., Nuokalnės g. ir Neries kairiosios pakrantės viršutine briauna, išskyrus aikštelę Tvirtovės al. (tarp pastatų Nr. 1, 23, 12A, 36).

Greta visų įvažiavimų į teritoriją yra įrengti kelio ženklai Nr. 541 „Stovėjimo zona“ kartu papildoma lentele Nr. 840 „Mokamos paslaugos“. Kelio ženklas Nr. 541 įrengtas kartu su papildoma lentele Nr. 840 „Mokamos paslaugos“ nurodo, kad už stovėjimą reikia mokėti visuose keliuose, esančiuose teritorijoje už ženklo. Kelio ženklas Nr. 544 „Stovėjimo zonos pabaiga“ pažymi vietą, nuo kurios negalioja „Stovėjimo zona“ ženklo reikalavimai.

„Kauno diena“ jau rašė, kad parkavimu prie Kauno klinikų piktinosi ir viena miestietė, kuri atvežusi sergantį vyrą, turėjo sukti galvą dėl automobilio parkavimo.

„Nuvežiau vyrą iki pat durų, nes jis vos pajudėjo. Taip, automobilį pastačiau prie kelio ženklu, draudžiančiu statyti. Įvedus vyrą į ligoninės vidų, viską užregistravau, jo vieno palikti negalėjau, bet ramybės nedavė mintis, kad ne vietoje palikau automobilį. Susitariau, kad sesutė vyrą pažiūrėtų ir nulėkiau. Prie automobilio jau stovėjo pora apsaugos darbuotojų, bet jie suprato situaciją ir mane paleido“, – tuomet pasakojo moteris.

Ji perstatė automobilį į aikštelę, tačiau nepastebėjo, kad pacientams ir jų giminaičiams skirtos vietos yra mokamos.

Visą istoriją skaitykite čia.


Šiame straipsnyje: Kauno klinikosparkavimasautomobilių parkavimasženklaibaudoskontrolieriaistovėjimo aikštelėsskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

JUSTINA SELIUGINIENE

JUSTINA SELIUGINIENE portretas
Tokios betvarkes ir lupikavimo ,kaip prie Kauno kliniku ,pasaulyje nerasi. Negi negalima uzfiksuoti laika ivaziuojant,o isvykstant susimoketi? Juk nezinai kiek uztruksi pas gydytoja. Dazniausia esi siunciamas is vieno gydytojo pas kita ir buvimo laiko sau nenustatysi. Arba sumoketi uz visa diena,o paskui grazinti pinigus.ilgiau darbuotojas neuztruktu negu isnesiodamas ir palikdamas lapelius apie baudas.

jo!

jo! portretas
Ei komentaroriai burundukai. Ir taip visos Kauno gatvės pavirto stovėjimo aikštelėmis.Pramonės pr. Šiaurės pr. pilna aikštelių, kodėl jos tuščios?

Nėra vardo

Nėra vardo portretas
Nesuprantu, prie ko čia Matijošaitis, ar tik prie jo valdymo apmokestino parkavimą? Iki tol buvo nemokama? Kiek pamenu prie klinikų visada buvo mokama.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių