„Darom 2017“ Kaune: laukiama rekordo

Artėjantį savaitgalį vėl kibsime į aplinkos tvarkymo darbus. Šių metų "Darom" vyks dešimtyje Kauno vietų, o paskui startuos įvairios aplinkos apsaugos akcijos.

Balandžio 22 d. 10 val. visoje šalyje jau dešimtą kartą vyks aplinkos tvarkymo akcija "Darom".

"Savivaldybė antrus metus iš eilės su organizacija "Darom" rengia šią tvarkymosi šventę. Mes pasirūpinsime viskuo: ir tvarkymo priemonėmis, ir kultūrine programa, ir įvairiais visai šeimai skirtais žaidimais bei dovanomis. Kauniečiams tereikia atvykti ir prisidėti prie tvarkingesnio miesto", – teigė savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas.

Jis atkreipė dėmesį, kad  visos švarinimosi akcijos "Kaunas tvarkosi 2017" vietos buvo parinktos atsižvelgiant į seniūnų rekomendacijas. Jas jungia bendras vardiklis – jas visas reikia sutvarkyti.

Šiemet "Darom" akcijos rengėjai tikisi sulaukti ir rekordinio dalyvių skaičiaus.

"Savanorių būrys nuolat auga ir galime pasidžiaugti, kad šiukšlių surenkame vis mažiau. Praėjusiais metais Kaune aplinką tvarkė apie 10 tūkst. savanorių, šiemet tikimės sulaukti 15 tūkst.", – sakė "Darom" Kauno regiono vadovė Jurgita Augustytė.

Ji skaičiavo, kad "Darom" partneriai Kaunui skirs 4 tūkst. šiukšlių maišų, dar kažkiek prisidės ir "Kauno švara". Kaip ir praėjusiais metais iš atliekų surinkimo vietų komunalininkai šiukšles išveš nemokamai.

"Šiukšlių vežimas prasidės jau akcijos dieną. Jei "Kauno švara" nespės visų atliekų išvežti šeštadienį, šiukšlės bus pašalintos artimiausiu metu. Tvarkymo vietose bus mūsų komanda, kuri paaiškins savanoriams, kur kokias šiukšles dėti, tad atliekos bus jau vietoje rūšiuojamos", – kalbėjo Kauno regiono vadovė.

Anot jos, dažniausiai užterštose vietose surenkami plastikiniai maišeliai, išmestos nebenaudojamos padangos, smulkios šiukšlės. Po tvarkymosi darbų susirinkusiųjų laukia staigmenos.

Jubiliejinėje "Darom" akcijoje bus naujovė. Šiemet siekiama, kad aplinkos tvarkymas nebūtų tik vienos dienos gamtos puoselėjimo akcija, todėl visoje Lietuvoje startuos iniciatyva "1000 projektų". Žmonės gali siūlyti ne tik aplinkos apsaugos, bet ir kultūrines, socialines iniciatyvas, kurios skatina mylėti ne tik save, bet ir kitus bei juos supančią aplinką.

"Tai pagrindinis šių metų akcijos tikslas, kad aplinkos apsaugos akcijos vyktų visus metus. Įvairius projektus galės siūlyti tiek savivaldybės, tiek įmonės ar gyventojai. Visi projektai bus registruojami mesdarom.lt svetainėje. Tikimės, kad bus atsodinti medžiai, išvalyti tvenkiniai ir atlikti kiti darbai, kurie gražina mūsų aplinką", – sakė J.Augustytė.

Kaune seniūnai numatė dešimt užterštų miesto vietų, kuriose balandžio 22 d. rinksis savanoriai. Daugiau informacijos galima rasti tvarkosi.kaunas.lt.

(Kauno miesto savivaldybės nuotr.)


Akcija "Darom 2017" Kaune vyks:

Šančių seniūnijoje, "Kopūstų sandėlių" teritorijoje, prie Sodų g. 9;

Aleksoto seniūnijoje, S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo prieigose;

Centro seniūnijoje, Ramybės parke;

Gričiupio seniūnijoje, Baršausko g. 66, prieš KTU santakos slėnį;

Eigulių seniūnijoje, Eigulių kapinių prieigose, Ašigalio g. 20A;

Panemunės seniūnijoje, V forto prieigose;

Vilijampolės seniūnijoje, Lampėdžio ežero pakrantėje (iš Gervių g. pusės);

Žaliakalnio seniūnijoje, Dainų slėnyje;

Šilainių seniūnijoje, Romainių miške (sukti link Romainių g. 2 ir važiuoti apie 150 m);

Petrašiūnų seniūnijoje, Kauno marių aikštelėje, prie vienuolyno,  Nemajūnų g. ir T.Masiulio g. prieigose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aferiugos

aferiugos portretas
afera ta darom, tiek dalyviu skaiciai kelis simtus kartu padidinti, tiek bus surinktu siuksliu kiekiai padidinti kelis tukstancius kartu

...

...  portretas
Visus paskui talkininkus VMI nubaus už veiklą neturint licencijos bei nesumokėtus mokesčius.

Tarybinių laikų tąsa-balandžio 22- komunistinė talka.

Tarybinių laikų tąsa-balandžio 22- komunistinė talka. portretas
Taip, kreivų veidrodžių karalystė. kaip tarybiniais laikais griežtai pareikšta, kad tik ypatingu atveju atleidžiami nuo talkos mokyklų darbuotojai, mokiniai, nesvarbu, kad netikęs oras, kad savomis priemonėmis ir nežinia kur, bet kad tik pakazūcha pavyktų. Fotografuos, kad matytų , kas buvo, ko ne. Bjauru, kai žmonės varomi ne savo noru, gali ar nelabai. Šiaip, daug ką galima apsitvarkyti ir savame rajone, gyvenamoje teritorijoje ir normaliu oru, o ne lietui pliaupiant.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių