Darželio direktorė draudė šildyti patalpas?

Nors savivaldybė trečiadienį paskelbė šildymo sezono sezono pradžią, vaikų lopšelio-darželio „Kregždutė“ mažyliai dar ir vakar žaidė šaltose grupėse. „Direktorė neleido įjungti šildymo“, – kraupiai nuskambėjo į redakciją paskambinusios mamos skundas.

Ne karo metas

„Mano vaikas tik pasveiko, atvežiau į darželį, kur grupėje 14–16 laipsnių šilumos. Penktadienį 8 val. radiatoriai šalti, pastatas įšalęs, šildymas čia dar nebuvo įjungtas“, – guodėsi kaunietė (vardas ir pavardė redakcijai žinomi).

Moteris pasakojo, kad darželyje šąla ir vaikai, ir auklėtojos. „Mes, tėvai, visko nežinome, bet auklėtojos kalbėjo, kad direktorė neleidžia įjungti šildymo. Tai nenormalu. Juk ne karo metas. Ir taip darželis apleistas, patalpos neremontuotos, pelėsis, bet čia jau kita kalba. Pirmiau bent jau šildymą tegul įjungia“, – kalbėjo mama.

Po šios mamos skambučio, į redakciją ir telefonu, ir elektroniniu paštu kreipėsi dar keli tėveliai, pasipiktinę, kad „Kregždutėje“ jų vaikai šąla.

Aiškino skirtingai

Su darželiui vadovaujančia Genovaite Gradauskiene apie tai penktadienį pasikalbėti nepavyko – darželio telefonu atsiliepusi moteris nerado direktorės, o paskui paaiškino, kad ji išvykusi į seminarą.

„Negalėčiau ką nors pasakyti“, – sutriko direktorės pavaduotoja ugdymui Irena Beniušienė, paklausta, kodėl darželyje neįjungtas šildymas. Dar kartą pakartojus klausimą, I.Beniušienė patvirtino: „Taip, nešildo“. Ji bandė aiškinti, kad darželio patalpos yra bendros su vaikų gerovės centru „Pastogė“ , o ten gal vyksta remontas ir gal dėl to nešildo. Pasiteiravus, kokia oro temperatūrą grupėse, kur būna vaikai, pašnekovė į kalbas nebesileido ir pasiūlė apie tai pasikalbėti su direktorės pavaduotoja ūkiui.

Pasakyk, kad jau įjungtas.

„Pasakyk, kad jau įjungtas“, – girdėjosi fone moterų bandymas susitarti dėl oficialios versijos, kol direktorės pavaduotoja ūkiui Daiva Urbonienė prieis prie telefono. „Jau pajungta“, – netrukus pasigirdo telefone ūkvedės balsas. Ji tikino, kad šildymas darželyje įjungtas ketvirtadienio vakarą. Priminus tėvų nusiskundimus apie nešylančius radiatorius ir šaltas patalpas penktadienio rytą, D.Urbonienė ėmė painiotis. „Vaikų gerovės centras „Pastogė“ daro remontą, keitė sklendes ir tik vakar vakare užbaigė. Bet dabar jau tikrai šildymas įjungtas, aš pati einu ir tikrinu“, – įrodinėjo ji. Pavaduotoja ugdymui tikino, kad vienoje grupėje yra 19 laipsnių, kitoje 19 laipsnių, o kitų grupių ji esą dar nespėjusi patikrinti.

Pažadėjo pasidomėti

Savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas Virginijus Mažeika, paklaustas, ar visi miesto darželiai jau yra šildomi, tikino negalįs nei patvirtinti, nei paneigti tokios informacijos.

„Čia gal geriau Energetikos skyrius žino. Nusiskundimų iki šio ryto iš darželių nesu gavęs“, – tvirtino vedėjas.

Užsiminus apie tėvų kalbas, jog darželyje „Kregždutė“ šildymo esą neleido įjungti direktorė, Švietimo skyriaus vedėjas neskubėjo teisti įstaigos vadovės. „Tai nėra vien direktorės kompetencijos klausimas. Savivaldybė yra paskelbusi šildymo sezono pradžią, ir įstaigos privalo tai įgyvendinti. Klausimas tik dėl techninių galimybių, kaip greitai pavyksta tai padaryti“, – komentavo V.Mažeika.

„Duosiu atskirą pavedimą pasidomėti situaciją „Kregždutėje“, – pridūrė jis.


Šiame straipsnyje: skaitytojo naujienašildymo sezonasšildymasvaikų lopšelis-darželis Kregždutė

NAUJAUSI KOMENTARAI

KAUNIETIS

KAUNIETIS portretas
Pastaruoju metu ypač juntamas žiniasklaidos puolimas ant vadovų. Kartais tie skundai net nepasitvirtina, o straipsnių antraštės jau būna paskelbę nuosprendį ir kaltinimą. Mieli žurnalistai, neskubėkite rašyti kažkieno teiginių , neišsiaiškinę iki galo ar tikrai taip ir buvo. Etikos laikykitės, o ne gandais vadovaukitės.

Andromeda

Andromeda portretas
Tos besiskundžiančios mamytės jau visiems atsibodo, atrodo,kad tik nuo direktorės norų viskas priklauso. Nežino sistemos, nežino kas ir kaip veikia, bet nori, kad viskas būtų idealu, o jų namuose visada viskas sklandu? Tik skundai ir skundai , šlykštu jau. Tai pirmiausia reikėjo paklausti darželio ūkvedės. Visi dirba savo darbą ir yra atsakingi, bet reikia skirti tikrą problemą ir atsižvelgti į priežastį bei galimybę. Patikėkit, nei pati direktorė, nei ūkvedė, nei kiti, specialiai tikrai nevilkins šildymo sezono pradžios šiaip sau, matyt tam buvo rimta priežastis, juk nieks nenori šalt , o po to sirgti specialiai.

mama

mama portretas
žodis nežinau vienas populiariausių šioje įstaigoje-kolektyvas nežino,administracija neaiškina,o gerb.švietimo skyriaus atstovų atsakymas-priežastys neaiškios,stengsimės pasidomėt......VAT TAU boba ir devyntinės.....
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių